Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Όλα έτοιμα είναι στη Λεωφόρο Συγγρού για την αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όπου θα εκλεγεί η νέα ηγετική ομάδα της ΝΔ, δηλαδή τα τέσσερα μέλη του 15μελούς άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου, οι συντονιστές των Ομάδων Διαρκούς Ελέγχου της Βουλής (ΟΔΕ) και οι τομεάρχες του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, για το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο που θα είναι δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά και θα αποφασίζει τη χάραξη της «γραμμής» της ΝΔ, υποψήφιοι θα είναι οι Μάκης Βορίδης, Σίμος Κεδίκογλου, Γεράσιμος Γιακουμάτος και Θανάσης Μπούρας, όμως νωρίς το απόγευμα υπήρξαν πληροφορίες για την Όλγα Κεφαλογιάννη, οι οποίες αν επιβεβαιωθούν βγάζουν εκτός τον Σίμο Κεδίκογλου, καθώς αναλαμβάνει θέση συντονιστή. Για τις θέσεις αυτές τελικά δεν θα στηθούν κάλπες, αφού είναι τέσσερις οι υποψήφιοι.

Αύριο θα εκλεγούν επίσης οι έξι συντονιστές, αλλά και οι τομεάρχες του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες οι βουλευτές θα μπορούν μέχρι τις δέκα το πρωί να θέσουν υποψηφιότητα για κάποια θέση τομεάρχη. Μέχρι στιγμής πάντως οι έξι συντονιστές που έχουν κλειδώσει ήδη και τα κοινοβουλευτικά στελέχη που ενδιαφέρονται για τομεάρχες είναι:

1)    Οικονομικών: συντονιστής Χρήστος Σταϊκούρας 
(Τομεάρχες: για φορολογικά Απόστολος Βεσυρόπουλος – για δημοσιονομικά Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου)

2)    Εξωτερικών και Άμυνας: συντονιστής Κώστας Τασούλας
(Τομεάρχες: για Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης ή Στέφανος Γκίκας – για Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος)

3)    Εργασίας: συντονιστής Νίκος Παναγιωτόπουλος
(Υγείας τομεάρχες: Γιώργος Βαγιωνάς ή Χρήστος Κέλλας)

4)    Δημόσια Διοίκηση: συντονιστής Σίμος Κεδίκογλου
(Για τομεάρχες: Νίκη Κεραμέως, Γιώργος Γεωργαντας, Δημήτρης Κυριαζίδης, Χαράλαμπος Αθανασίου)

5)    Μορφωτικών Υποθέσεων: συντονίστρια Σοφία Βούλτεψη
(Για τομεάρχες: Έλενα Ραπτη, Θόδωρος Φορτσάκης, Κώστας Κουκοδήμος)

6)    Παραγωγής και Εμπορίου: συντονιστής Σταύρος Καλαφάτης
(Για τομεάρχες: Υποδομών Λευτέρης Αυγενάκης, Αγροτικού Φωτεινή Αραμπατζη, Ναυτιλίας Νότης Μηταράκης, Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας)

Γαλάζιοι βουλευτές σχολίαζαν πάντως, σύμφωνα με τη Συγγρού, ότι οι διαδικασίες άνοιξαν, είναι συμμετοχικές, ωστόσο κάποιοι λένε ότι δεν θα συμμετέχουν σε αυτές, γιατί προφανώς φοβούνται την κάλπη.