current views are: 3

17 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση17:07

Σακελλαρίδης: Ο κ. Ντάισελμπλουμ να περιοριστεί στο ρόλο του

Δημοσίευση 17:07’

Σαφές μήνυμα απέναντι στις απειλές Ντάισελμπλουμ έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στην προκλητική προειδοποίηση του προέδρου του Eurogroup για περιορισμό στη διακίνηση κεφαλαίων, στο πρότυπο του μοντέλου που εφαρμόστηκε στην Κύπρο. 
  
«Θα ήταν χρήσιμο για όλους ο κ. Ντάισελμπλουμ να σεβαστεί τη θεσμική του θέση στην Ευρωζώνη. Δεν αντιλαμβανόμαστε εύκολα τους λόγους που τον ωθούν να κάνει δηλώσεις που δεν ταιριάζουν στο ρόλο που του έχει ανατεθεί. Όλα τα υπόλοιπα είναι σενάρια φαντασίας» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Και διαμηνύει:

Θεωρούμε περιττό να του υπενθυμίσουμε ότι η Ελληνική Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. 

Είχε προηγηθεί δήλωση – «βόμβα» του επικεφαλής του Eurogroup, τονίζοντας ότι η Ευρωζώνη έχει εξετάσει όλες τις εναλλακτικές λύσεις, στην περίπτωση κατά την οποία η Ελλάδα δεν κατορθώσει να ικανοποιήσει τις προϋποθέσεις που έχουν συμφωνηθεί.

Μιλώντας στον ολλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό BNR, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ υποστήριξε ότι το να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και να μην υπάρξει καμία διάσπαση της Ευρωζώνης είναι η βασική του προτεραιότητα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η Ευρωζώνη έχει φροντίσει να εξετάσει όλα τα πιθανά σενάρια και τις λύσεις, που ήδη έχουν εφαρμοστεί. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Θυμηθείτε την Κύπρο. Οι τράπεζες έκλεισαν για μικρό χρονικό διάστημα, οι εισροές και εκροές κεφαλαίων στη χώρα τέθηκαν υπό συγκεκριμένους περιορισμούς. Επομένως υπάρχουν διάφορα σενάρια που μπορούν να εφαρμοστούν σε κάθε περίπτωση. Ως εκ τούτου όλα είναι πιθανά.


σχετικα αρθρα