current views are: 1

17 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση19:00

Κυβέρνηση σε Κοστέλο: Τα νομοσχέδια προχωράνε κανονικά

Σαφές μήνυμα στις παράλογες αιτιάσεις του εκπροσώπου της Κομισιόν στους θεσμούς, Ντέκλαν Κοστέλο, έστειλε το Μέγαρο Μαξίμου, ξεκαθαρίζοντας ότι τα νομοσχέδια της ελληνικής κυβέρνησης θα προχωρήσουν κανονικά.

Δημοσίευση 19:00’
αρθρο-newpost

Σαφές μήνυμα στις παράλογες αιτιάσεις του εκπροσώπου της Κομισιόν στους θεσμούς, Ντέκλαν Κοστέλο, έστειλε το Μέγαρο Μαξίμου, ξεκαθαρίζοντας ότι τα νομοσχέδια της ελληνικής κυβέρνησης θα προχωρήσουν κανονικά.

Σαφές μήνυμα στο βέτο που έθεσε στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στους θεσμούς, Ντέκλαν Κοστέλο, έστειλε το Μέγαρο Μαξίμου, ξεκαθαρίζοντας ότι τα νομοσχέδια της ελληνικής κυβέρνησης θα προχωρήσουν κανονικά.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι «πρόκειται για παράλογες αιτιάσεις» και ότι «τα τεχνικά κλιμάκια έχουν ξεπεραστεί προ πολλού», διαμηνύοντας με τον τρόπο αυτό, ότι το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και όσα νομοσχέδια προωθούν μεταρρυθμίσεις, θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή. Επιπλέον, η κυβέρνηση ζητεί τη στήριξη της αντιπολίτευσης, καλώντας τα κόμματα να ψηφίσουν αύριο το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Σύμφωνα με κύκλους του Μξαίμου, το να θεωρεί κανείς «μονομερή ενέργεια» την ψήφιση νομοσχεδίου που στόχο έχει να απαλύνει τις πληγές της καταστροφικής πολιτικής των τελευταίων χρόνων, απλώς εκθέτει όσους το υποστηρίζουν και αποδεικνύει ότι τα τεχνικά κλιμάκια αδυνατούν να εγγυηθούν την εφαρμογή της συμφωνίας της 20ης Φλεβάρη.

Χαρακτηριστικά διερωτώνται:

Αν στην Ευρώπη του 2015 η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης θεωρείται μονομερής ενέργεια, τότε τι έχει απομείνει από τις ευρωπαϊκές αξίες;

Λίγη ώρα πριν, ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, ξεκαθάρισε ότι η προώθηση των νομοθετικών πρωτοβουλιών και οι σχετικές αναρτήσεις νομοσχεδίων προς διαβούλευση, αποτελούν τον πυρήνα της προώθησης των μεταρρυθμίσεων, στις οποίες από κοινού έχουν δεσμευθεί οι δύο πλευρές.

«Λέμε ευθέως ότι η εισήγηση της Υπουργού (Θεανώς Φωτίου) αποτελεί την έμπρακτη κυβερνητική θέση, απέναντι στις αστήρικτες αιτιάσεις και μάλιστα σε ένα ζήτημα που αφορά στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

Την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι η Ελλάδα απορρίπτει το ενδεχόμενο ρήξης με τους εταίρους και τονίζει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πιστωτικό γεγονός, υπενθυμίζοντας ότι και οι δύο πλευρές δηλώνουν ότι θέλουν να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση.

Ωστόσο, σημειώνουν ότι σε περίπτωση αδιεξόδου προτεραιότητα έχει η κάλυψη των εσωτερικών αναγκών της χώρας.

 


σχετικα αρθρα