«Για την κρίση ευθύνεται η αρχιτεκτονική της ευρωζώνης» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό La7, επεσήμανε πως «δεν φταίνε ούτε οι άνθρωποι, ούτε οι χώρες, ούτε οι θεσμοί. Σχεδιάστηκε με λάθος τρόπο η Ευρωζώνη, αλλά τώρα ξαναρχίσαμε να την σχεδιάζουμε με σωστό τρόπο».

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι «στην Ιταλία αισθανόμαστε στο σπίτι μας, αλλά το ίδιο νιώθουμε και στην Γαλλία, στην Ισπανία, στην Γερμανία ή στην Φινλανδία. Κάθε περιοχή της Ευρώπης είναι σκέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι σπίτι μας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση επεσήμανε πως η Ελλάδα δεν ζητεί χρήματα. «Δεν συνεχίζω να ζητώ χρήματα. Ζητώ μια πιο ορθολογική αναβάθμιση του μακροοικονομικού προγράμματος όλης της Ευρώπης και ιδίως της Ελλάδας» είπε και πρόσθεσε:

«Τα χρήματα, ασφαλώς, είναι μέρος του αιτήματος αυτού, αλλά δεν είναι το παν. Όπως τραγουδούσαν οι Μπιτλς "το χρήμα δεν μπορεί να μου αγοράσει την αγάπη"».

Ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο της εκπομπής «αν υπάρχει ένας Ιταλός Βαρουφάκης», ο Έλληνας υπουργός σημείωσε «κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και ξεχωριστός. Δεν υπάρχουν αντίγραφα κανενός».