Κατά του υπουργού οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στρέφεται και σήμερα η Bild μετά τον σάλο με το βίντεο στο οποίο φαίνεται ο κ. Βαρουφάκης να κάνει άσεμνη χειρονομία κατά των Γερμανών. 

Η γερμανική εφημερίδα δημοσιεύει σήμερα άρθρο με τίτλο «Γιάνης Βαρουφάκης: Ο ψεύτης» και προσθέτει πως στο εξής όποιος βλέπει τον Γιάνη Βαρουφάκη θα βλέπει πάντα το μεσαίο του δάχτυλο και προσθέτει πως η εικόνα του κ. Βαρουφάκη χάλασε μέσα σε λίγο διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων του.

«Ο έλληνας υπουργός έχει τελειώσει, καθώς όποιος βλέπει τον Γιάνη Βαρουφάκη, θα “βλέπει“ πάντα το μεσαίο του δάχτυλο. Όποιος τον ακούει, θα ακούει πάντα “stick the finger to Germany“ ανεξάρτητα απ’ το τι λέει».

Στη συνέχεια η Bild αναφέρει πως η Ελλάδα είναι μια χώρα- πρόβλημα με έναν προβληματικό υπουργό Οικονομικών τον οποίο και χαρακτηρίζει ως «συστηματικό ψεύτη».

Μάλιστα, ειρωνεύεται τόσο το ντύσιμο του κ. Βαρουφάκη όσο και το όνομά του σημειώνοντας πως «γράφει το “Γιάννης“ με ένα “ν“»

Όπως εξηγεί αυτό το κάνει «επειδή κάθε δεύτερος άντρας στην Ελλάδα λέγεται Γιάννης, έτσι αφαίρεσε το ένα “ν“ επειδή ο ίδιος είναι κάτι ‘ιδιαίτερο’».