Σκληραίνει τη στάση του ο Πιερ Μοσκοβισί, ευρωπαίος επίτροπος, ο οποίος σε συνέντευξή του στη Die Welt αναφέρει πως η Ελλάδα δεν θα μείνει στο ευρώ με όποιο κόστος. 

Πέντε μέρες μετά τη συνέντευξή του στο Spiegel, ότι «αν η Ελλάδα φύγει από την ευρωζώνη τότε θα σημάνει το τέλος του ενιαίου νομίσματος», σήμερα ο κ.Μοσκοβισί δηλώνει πως «πρέπει να γίνει σεβαστό ότι οι Ελληνες διάλεξαν νέα κυβέρνηση αλλά και πως οι Ελληνες πρέπει να σεβαστούν ότι η χώρα τους έχει αναλάβει δεσμεύσεις έναντι των εταίρων της». 

«Οταν αρχίζεις να μιλάς για Plan B, πάει να πει ότι σταμάτησες να πιστεύεις στο Plan A. Υπάρχει μία πολύ έντονη επιθυμία του eurogroup να κρατηθεί η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ.
Αλλά οικονομικά ατυχήματα συμβαίνουν. Δουλειά μας δεν είναι να τα προκαλέσουμε, αλλά να τα αποφύγουμε. Δεν θα κρατήσουμε την Ελλάδα με κάθε κόστος στο ευρώ, παρά μόνο με αυστηρούς κανόνες που θα είναι αποδεκτοί και από τις δύο πλευρές», είναι το σκληρό μήνυμα του Πιερ Μοσκοβισί.

Στην ερώτηση μάλιστα αν η Ευρώπη αντέχει το Grexit, είπε πως «η Ευρωζώνη είναι σε καλύτερη θέση από δύο χρόνια πριν. Ωστόσο τυχόν έξοδος θα προκαλέσει μεγάλη πολιτική ζημιά καθώς όλοι θα αναρωτιούνται ποιος θα ακολουθήσει».