Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ για την εκλογή των τεσσάρων μελών του δεκαπενταμελούς άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου, των συντονιστών και των τομεαρχών.

Κάλπες δεν θα στηθούν καθώς οι υποψηφιότητες ειναι ακριβώς όσες και οι αντίστοιχες θέσεις. Διπλή υποψηφιότητα υπήρξε μόνο για τον τομέα Άμυνας, απο τους Στέφανο Γκίκα και Γιάννη Κεφαλογιάννη, ενώ για τον τομέα Υγείας, αποσύρθηκε ο Γιώργος Βαγιωνάς και παρέμεινε η υποψηφιότητα του Χρήστου Κέλλα. Ο κ. Γκίκας ζήτησε να λάβουν το λόγο οι βουλευτές, ωστόσο ο κ. Σαμαράς απέρριψε το αίτημα, καθώς όπως είπε δεν προβλέπεται από το καταστατικό. 

Ωστόσο στη συνεδρίαση του Οργάνου, δεν προσήλθαν, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο Γιώργος Βλάχος, ο Κώστας Τζαβάρας και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής

Λίγο πριν μπει στην Κοινοβουλευτική Ομαδα, ο Αντώνης Σαμαράς ρωτήθηκε για τη στάση της ΝΔ στη Βουλή σε σχέση με το νομοσχέδιο της ανθρωπιστικής κρίσης: 

«Το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση θα το ψηφίσουμε, όπως έχουμε πει. Αλλά είναι ευθύνη της κυβέρνησης το πως θα το υλοποιήσει, στο πλαίσιο της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.»