«Εμπεριστατωμένες» χαρακτήρισε ο Πιερ Μοσκοβισί «τις σκέψεις Ντάισεμπλουμ για εφαρμογή σεναρίου Κύπρου και στην Ελλάδα με έλεγχο στη διακίνηση κεφαλαίων». 

Σε συνέντευξη Τύπου για θέματα φορολογίας, που παραχώρησε στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Επίτροπος Οικονομίας είπε χαρακτηριστικά:

Οι σκέψεις του κ. Ντάισελμπλουμ είναι εμπεριστατωμένες και συνεργαζόμαστε μαζί του.

Αναφερόμενος στην επιστολή του εκπροσώπου της Κομισιόν, Ντεκλάν Κοστέλο για το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ο κ. Μοσκοβισί διεμήνυσε ότι «δεν υπάρχει θέμα να ασκήσουμε βέτο για ένα νομοσχέδιο ανθρωπιστικού χαρακτήρα».

Πιο συγκεκριμένα, ο Πιερ Μοσκοβισί είπε:

Ο κ. Κοστέλο στην επιστολή του υπογραμμίζει ότι υπάρχει η συμφωνία του Eurogroup, σύμφωνα με την οποία οι ελληνικές αρχές πρέπει να συζητούν σε τεχνικό επίπεδο με τους θεσμούς και να είναι σε συνεννόηση μαζί τους για το κάθε μέτρο, καθώς πρέπει να υπολογίζεται ο δημοσιονομικός τους αντίκτυπος.

Ο κ. Μοσκοβισί τόνισε πως ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι εποικοδομητικός και υποστηρίζει τη βοήθεια στους πιο ευάλωτους της κοινωνίας. 

«Η Επιτροπή ενεργεί καθαρά για το συμφέρον της Ευρώπης και του ελληνικού λαού», πρόσθεσε.

Ερωτώμενος για τη δήλωσή του στη Die Welt, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη με κάθε κόστος, ο Επίτροπος Οικονομίας ανέφερε πως δεν ήταν ακριβώς αυτή η δήλωσή του και επεσήμανε:

Η ΕΕ θέλει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και το Grexit θα ήταν ζημιογόνο και από οικονομική και από πολιτική άποψη. Αν ένας αποχωρήσει, το ερώτημα που τίθεται αμέσως μετά είναι ποιος ακολουθεί και αυτός δεν είναι ο τρόπος με τον οποία τα πράγματα θα πρέπει να γίνουν. Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, εκπληρώνοντας τους όρους που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup. 

Ο κ. Μοσκοβισί, σημείωσε, ακόμη, ότι δεν υπάρχει σκλήρυνση των θέσεων της Επιτροπής η οποία εργάζεται για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ τονίζοντας ότι δεν υπάρχει σχέδιο Β και βάση της εργασίας μας είναι η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

Υπάρχει επείγουσα ανάγκη να προχωρήσουμε γρήγορα σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης. Μέχρι τα τέλη Απριλίου θα πρέπει να εξειδικευτεί ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων και στη συνέχεια να αποφασιστούν άλλες διευθετήσεις τον Ιούλιο, τόνισε.

«Αν περνάμε τον χρόνο μας να παρατηρούμε ο ένας τον άλλος με καχύποπτο τρόπο χάνουμε χρόνο, ο οποίος δεν είναι είναι μόνο χρήμα αλλά και αποφάσεις και εμπιστοσύνη. Ζητούμενο είναι να υπάρξουν πραγματικές μεταρρυθμίσεις που να είναι φιλόδοξες και ορισμένες με κοινωνικό χαρακτήρα στις οποίες δεν μπορούμε να αντιταχθούμε» κατέληξε.