Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε στην ομιλία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, η οποία γίνεται ακόμα σοβαρότερη όταν γίνεται από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. 
 
Ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις και το πρόσφατο ταξίδι του στο Παρίσι και τον ΟΟΣΑ αποκάλυψε πως «η προηγούμενη κυβέρνηση εμπνεύστηκε την εργαλειοθήκη για να περάσει συγκεκριμένες αλλαγές».
 
«Η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ ήταν η εργαλειοθήκη του κ. Χατζηδάκη. Ήταν εφεύρημα του Χατζηδάκη, που υπέκλεψε την υπογραφή του ΟΟΣΑ, για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα», είπε ο πρωθυπουργός και προκάλεσε τις αντιδράσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. 
 
Ουσιαστικά ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε πως ο κ. Χατζηδάκης με πρόσχημα τον ΟΟΣΑ επιχείρησε να εισαγάγει δράσεις, βαφτισμένες σε μεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ, προκειμένου όπως είπε να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα. 
 
Πρόκειται για μια καταγγελία που για να την εκστομίζει ο κ. Τσίπρας από το βήμα της Βουλής δεν θα πρέπει να μείνει αιωρούμενη αλλά να προχωρήσουν οι διαδικασίες ώστε να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια. 

Η απάντηση Χατζηδάκη

Ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στη Βουλή είπε πως «το κείμενο υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΟΟΣΑ, παρουσιάσαμε μαζί την μελέτη». 
 

«Εάν ισχύει αυτό τότε ο ΟΟΣΑ είναι ένας οργανισμός που του επιβάλλουν τι να κάνει, άρα γιατί συνεργάζεστε μαζί του. Εγώ δεν περίμενα ότι θα με κατηγορούσε έτσι. Η μελέτη είναι στη δημοσιότητα και μπορεί να την βρει όποιος θέλει. Αφού δημοσιοποιήσετε το κείμενο της 20ης Φεβρουαρίου τότε να εξαπολύσετε επιθέσεις», κατέληξε.