Πρόθυμη να λάβει μέρος στην εξαμερή συνάντηση -στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ- που έχει ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας, είναι η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες από την καγκελαρία, τις οποίες μετέδωσε η γερμανική υπηρεσία του πρακτορείου Reuters.

Εάν ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ συγκαλέσει μια τέτοια συνάντηση, η κυρία Μέρκελ δεν θα αρνηθεί, δήλωσε εκπρόσωπός της, νωρίτερα σήμερα, αλλά διευκρίνισε ότι δεν υπήρχε ακόμη πρόσκληση.

Όπως επισημάνθηκε, επίσης, είναι σαφές ότι η αξιολόγηση της κατάστασης στην Ελλάδα θα γίνει από τους θεσμούς και όχι από μεμονωμένες χώρες, ενώ βάση για όλες τις συζητήσεις σχετικά με την Ελλάδα αποτελεί η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

Σε ό,τι αφορά την πρόσκληση που απηύθυνε η καγκελάριος στον έλληνα πρωθυπουργό, ο ίδιος εκπρόσωπος δήλωσε ότι είναι σημαντικό, τώρα, να μιλάμε ο ένας με τον άλλον. «Είναι ακριβώς ο σωστός χρόνος για μια διεξοδική, άμεση συζήτηση» προσέθεσε και σημείωσε ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί και δείπνο εργασίας.