Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης για το ζήτημα της διαπραγμάτευσης, λέγοντας ότι «κάνει σόου και κοροϊδεύει», προειδοποιώντας ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους η χώρα θα χρεοκοπήσει.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας υπέγραψε μία συμφωνία την 20η Φεβρουαρίου. Δε μένει πιστός όμως. Στη συμφωνία έχει υπογράψει ότι δεν θα κάνει μονομερείς ενέργειες. Εγώ ξέρω ότι η άλλη πλευρά με την οποία συμφώνησε ο κ. Τσίπρας δεν ενημερώθηκε. Εάν ψεύδεται η άλλη πλευρά να έρθει στην Βουλή να μας το πει ο κ. Τσίπρας» είπε σχετικά με το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.

«Η ΝΔ το υπερψήφισε επί της αρχής παρά το γεγονός ότι είναι μία κοροϊδία, δεν δίνει τίποτα. Αυτός που θα του επανασυνδέσουν το ρεύμα και θα του δώσουν 400 κιλοβατώρες  30 ευρώ το μήνα δωρεάν. Θα απαλλάσσεται από τα δημοτικά τέλη και τα υπόλοιπα; Αν δεν απαλλαχθεί από αυτά θα πάνε στην Εφορία» πρόσθεσε και σημείωσε ότι «το νομοσχέδιο έχει εκτιμώμενη δαπάνη 200 εκατ. όταν πέρυσι εμείς για την κοινωνική κρίση δώσαμε 468 εκατ. ευρώ».

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι εάν η κυβέρνηση δεν συμφωνήσει με την Ευρώπη, εάν δεν χρηματοδοτηθεί το κράτος, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Ή θα βρει λεφτά ο κ. Τσίπρας, οδηγώντας τη συμφωνία ή θα οδηγήσει τη χώρα στα βράχια».

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε αναφορά σε δήλωση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη ότι «έχει μείνει η Ελλάδα ολομόναχη στην Ευρώπη».

«Δεν έχει πληρωθεί το επίδομα θέρμανσης, δεν έχουν πληρωθεί οι αγρότες, το νοσοκομείο Παπαγεωργίου καταρρέει. Αν τα είχα κάνει εγώ αυτά θα με είχατε κρεμάσει» σημείωσε και πρόσθεσε: 

Έχει χάσει σε έναν μήνα 22 μονάδες η κυβέρνηση. Και ο Παπανδρέου το 2009 ήταν 30 μονάδες πάνω από τον Τσίπρα. Η κυβέρνηση δεν παλεύει τίποτα, σόου κάνει, κοροϊδεύει. Εμείς υπογράψαμε το μνημόνιο και γυρίσαμε με 100 δισ. Ο κ. Τσίπρας υπέγραψε το Μνημόνιο και γύρισε με τα λεφτά στο πορτοφόλι του. Δε θυμάμαι ποτέ επί Σαμαρά να μην ξέρουμε αν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.

Ο κοινοβουλευτικός εκρόσωπος της ΝΔ ανέφερε ότι «κατηγορούσατε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι δεν είχαν προειδοποιήσει. Εγώ σας προειδοποιώ και είμαι κακός; Η χώρα πάει σε πάρα πολύ δύσκολη ρότα και ο πρωθυπουργός να ανταποκριθεί στον ρόλο του. Και ρόλος του δεν είναι να πάει τη χώρα στα βράχια».

Αναφερόμενος στην καταγγελία του κ. Τσίπρα κατά του Κωστή Χατζηδάκη, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι »υπέκλεψε τη σφραγίδα του ΟΟΣΑ. Αν δεν φέρει αποδεικτικά στοιχεία είναι συκοφάντης. Εγώ τον προκαλώ να τα φέρει».

Ο κ. Γεωργιάδης έριξε βέλη και κατά της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, σχολιάζοντας την ένταση που σημειώθηκε νωρίτερα, λέγοντας ότι η κυβέρνηση αλληλοϋποστηρίζεται με τη Χρυσή Αυγή. «Η κυρία Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να συμπληρώσει η ίδια τους φυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και άλλαξε την απόφασή της έπειτα από παρέμβαση του πρωθυπουργού» είπε και συμπλήρωσε:

«Δεν υπάρχει κανείς που δεν μπορεί να μην τσακωθεί με την κυρία Κωνσταντοπούλου. Εγώ τσακώθηκα για τη διαδικασία. ήρθε μίλησε ο πρωθυπουργός, μας καθύβρισε και η πρόεδρος της Βουλής έληξε τη συνεδρίαση».