Υπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων το πρώτο νομοσχέδιο που κατατέθηκε από την κυβέρνηση, αυτό για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, έπειτα από μία θυελλώδη και μαραθώνια συνεδρίαση.

Αυτή την ώρα, είναι σε εξέλιξη η συζήτηση επί των άρθρων του νομοσχεδίου με τις ομιλίες των εισηγητών και στη συνέχεια των βουλευτών που έχουν εγγραφεί στον κατάλογο των ομιλητών, ενώ οι αντιπαραθέσεις είναι πολλές και έντονες. Κόντρα σημειώθηκε τόσο μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και με τη Ντόρα Μπακογιάννη

Κατά τα άλλα η αντιπολίτευση επανειλημμένα ζήτησε την κατάθεση στη Βουλή, της συμφωνίας του Φεβρουαρίου για την παράταση της δανειακής σύμβασης, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, να παρατηρεί απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση, πως «το πιο απαράδεκτο, το πρωτόγνωρο για τα κοινοβουλευτικά πράγματα, είναι να έχετε μια συμφωνία που δεν ξέρουμε ποια είναι».

«Το τυπικό κείμενο της συμφωνίας, ήταν γνωστό σε όλους μας. Αυτό είναι σαφές» απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης.

Με αφορμή νωρίτερες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης παρατήρησε πως «το αν είναι μονομερείς οι δικές μας ενέργειες, ή οι δικές τους, έχει σχέση και με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Φέρτε την επιτέλους!»

«Η συμφωνία 20ης Φεβρουαρίου θα ψηφιστεί κομμάτι-κομμάτι και το ένα κομμάτι έρχεται σήμερα» απάντησε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς. «Θα ψηφίσουμε πράγματα που τα Μνημόνια δεν άντεχαν να περιέχουν. Είναι μια διαδικασία που θα βοηθήσει και την ΝΔ να βρει τον ιστορικό της ρόλο» σημείωσε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος, καταφέρθηκε από πλευράς του κατά της τροπολογίας του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία δίνεται για δέκα ημέρες, η δυνατότητα μιας γενναίας μείωσης των οφειλών προς την Εφορία.

«Έχετε δημιουργήσει έναν τεράστιο τραγέλαφο» παρατήρησε προς την κυβέρνηση ο κ. Κουτσούκος.

«Το νόημα είναι να μπορέσουν να υπάρξουν εισπράξεις που να αφορούν τα παλιά και πολύ παλιά χρέη» απάντησε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη. «Τα παλιά χρέη, είναι κατά κανόνα χρέη με μικρό κεφάλαιο και με πάρα πολύ μεγάλες προσαυξήσεις. Δεν υπολογίζονται ως εισπράξιμα από τον υπηρεσιακό μηχανισμό του υπουργείου Οικονομικών. Υπάρχουν και νεώτερα χρέη, όπως τα ληξιπρόθεσμα που έχουν σχέση με τα πρόστιμα του ΚΒΣ».