Την ανησυχία του για το ελληνικό ζήτημα, εξαιτίας της εξέλιξης των διαβουλεύσεων ΕΕ-Ελλάδας, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. 

«Παραμένω ανήσυχος, δεν είμαι ικανοποιημένος από την πρόοδο που έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες, θα ήθελα όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές να ανασυνταχθούν» δήλωσε ο Γιουνκέρ, απαντώντας σε ερώτηση για την Ελλάδα, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον γάλλο πρωθυπουργό, Μανουέλ Βαλς.

Οι προειδοποιήσεις στην Ελλάδα από Βρυξέλλες και Βερολίνο συνεχίζονται, με τον Πιερ Μοσκοβισί και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξαπολύουν επίθεση στη χώρα μας, υπενθυμίζοντας ότι ο χρόνος τελειώνει. 

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε,  Επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, χαρακτήρισε «εμπεριστατωμένες τις σκέψεις Ντάισεμπλουμ για εφαρμογή σεναρίου Κύπρου και στην Ελλάδα, με έλεγχο στη διακίνηση κεφαλαίων». 

«Οι σκέψεις του κ. Ντάισελμπλουμ είναι εμπεριστατωμένες και συνεργαζόμαστε μαζί του», είπε χαρακτηριστικά.

Αλλά και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διαμηνύοντας ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει προβλήματα και ότι «ο χρόνος για την Αθήνα τελειώνει».

Όπως είπε, η συζήτηση για την Ελλάδα, δεν θα πρέπει να επικεντρωθεί στο χρέος της χώρας, αλλά στο πώς θα ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της. 

«Το θέμα δεν είναι μια αναδιάρθρωση χρέους, αλλά το πώς η Ελλάδα μπορεί να καταστεί ξανά ανταγωνιστική χώρα και να ανακτήσει την πρόσβασή της στις αγορές», είπε χαρακτηριστικά.