Αισιόδοξος ότι κατά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ θα βρεθούν οι λύσεις που θα διασφαλίζουν τα όσα υποσχεθήκαμε στον Ελληνικό λαό, εμφανίστηκε ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Κουίκ εκτίμησε ως πολύ σημαντική την παρέμβαση της κ. Μέρκελ εν μέσω υφιστάμενου «πολέμου νεύρων ή εκβιασμών».

Σημείωσε παράλληλα πως, οι υποσχέσεις προς τον ελληνικό λαό «θα χτιστούν σε βάθος τετραετίας, με συνυπολογισμό της κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα με κορυφαίες την φοροδιαφυγή, τα λαθραία καύσιμα και το παραεμπόριο».

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στη διαθφορά, και υποστήριξε πως τόσο ο υπουργός Επικρατείας κ. Νικολούδης, όσο και οι υπουργοί Δικαιοσύνης, κ. Παρασκευόπουλος και Εθνικής Άμυνας, κ. Καμμένος «θα βγάλουν στην επιφάνεια πράγματα που “θα τρίβουν τα μάτια τους” οι Έλληνες».

Πρόσθεσε ότι μετά έναν πρώτο υπολογισμό «μόνο από την πάταξη του παραεμπορίου μπορεί η Ελλάδα να κερδίζει έως 2,5 δις τον χρόνο. Πέρα από τα δις που αφορά το λαθραίο καύσιμο, το οποίο από φέτος θα αρχίσει να συλλαμβάνεται και θα αποδοθεί ως εγγραφή στον επόμενο Προϋπολογισμό».

Διαμήνυσε εξάλλου πως παρά τις ενστάσεις της Κομισιόν για τα νομοσχέδια της ανθρωπιστικής κρίσης και των 100 δόσεων, η κυβέρνηση «ούτε ένα στο εκατομμύριο δεν κάνει πίσω».

Ειδικά για το ζήτημα των 100 δόσεων είπε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση το είχε «πάρει πίσω με τρόπο εθνικά απαράδεκτο, καθώς το ψηφίζει η Βουλή των Ελλήνων και μετά με e-mail της τρόικας η Βουλή των Ελλήνων - δηλαδή η κυβερνητική πτέρυγα - το πήρε πίσω».

Αποκάλυψε επίσης ότι σε συνομιλία του με υπουργικό στέλεχος της προηγούμενης κυβέρνησης, πληροφορήθηκε ότι τα μέλη της τρόικας έλεγαν ότι με τις 100 δόσεις, επιβραβεύεται η φοροδιαφυγή, ενώ «τους εξηγούσαμε ότι δεν πρόκειται περί φοροδιαφυγής, αλλά περί αδυναμίας των πολιτών να ανταπεξέλθουν στην φορολόγηση και ότι χρειαζόταν μια γενναία ρύθμιση φόρων ώστε να καταστεί δυνατή η επανεκκίνηση της «ραχοκοκαλιάς της οικονομίας που είναι η μεσαία επιχειρηματικότητα».

Στην παρατήρηση ότι «τελικά (οι τροικανοί) δεν θέτουν οικονομικό αλλά ηθικό θέμα», ο κ. Κουίκ είπε ότι «δεν θέλουν να σηκώσουμε κεφάλι! Θέλουν να μας έχουν με το κεφάλι κάτω.»

Αναφορικά με το θέμα των παρελάσεων και το δημοτικό γλέντι μετά, ο κ. Κουίκ επισήμανε ότι παρελάσεις γίνονται σε όλα τα μέρη του κόσμου, ενώ πρόσθεσε ότι «σε ότι αφορά τους δημοτικούς χορούς και τις γιορτές, που θα γίνουν μετά, έχω να υπενθυμίσω στους λαλίστατους επικριτές, ότι οι ήρωες του '21 δεν χορεύανε ούτε… τανγκό ούτε… πόλκα! Χορεύανε καλαματιανό, τσάμικο, κλέφτικο… Αυτά χορεύανε».