Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται το ποσοστό αισιοδοξίας των πολιτών για την οικονομία, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, την ώρα που φαίνεται πως η απόφαση για την Αμυγδαλέζα συναντά τη διαφωνία μεγάλου μέρους του εκλογικού σώματος.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 39% εμφανίζεται απαισιόδοξο για το μέλλον, την ώρα που αυτοί που εκφράζουν αισιοδοξία αποτελούν το 27%. Τα αντίστοιχα ποσοστά του Φεβρουαρίου ανέρχονται σε 16% στους απαισιόδοξους και 39% στους αισιόδοξους.

Ικανοποιημένο από τη στρατηγική της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση εμφανίζεται το 56,5% των ερωτηθέντων, ενώ δυσαρεστημένο το 27%. Τον περασμένο μήνα τα ποσοστά ανήλθαν σε 60,5% και 29 αντίστοιχα.

Επιτυχία θεωρεί την παράταση της δανειακής σύμβασης το 60%, ενώ το 19,5% τη θεωρεί αποτυχία. Τα ποσοστά στην έρευνα του Φεβρουαρίου ήταν 56% - 24%.

Ταυτόχρονα, το 63% θεωρεί κακή απόφαση την απελευθέρωση των μεταναστών από την Αμυγδαλέζα, ενώ το 25% την επικροτεί.

Αντίστοιχα, το 49% εκτιμά πως ήταν κακή η φωτογράφηση του Γιάνη Βαρουφάκη στο περιοδικό Paris Match, ενώ το 22% καλή απόφαση.

Το 82% επικροτεί τη σύσταση επιτροπής στη Βουλή για τις πολεμικές αποζημιώσεις και το 15,5% τη θεωρεί κακή επιλογή.

Αναφορικά με την αναζωπυρωμένη συζήτηση στον διεθνή Τύπο για ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, το 43,5% των πολιτών απαντά πως η προοπτική Grexit του προκαλεί «φόβο», ενώ μόλις το 14,5% λέει πως του δημιουργεί «ελπίδα».

Τα ποσοστά στην έρευνα του Φεβρουαρίου ανέρχονται σε 42,5% φόβο και 14,5% ελπίδα.

Παράλληλα, η μεγάλη πλειοψηφία (72,5%) δηλώνει πως συμφωνεί με την πρόσφατη δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη πως η Αθήνα είναι διατεθειμένη να καθυστερήσει την εφαρμογή προεκλογικών υποσχέσεών της για να δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης με τους εταίρους.

Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσκόπηση