Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Σε ελεύθερη πτώση το ποσοστό αισιοδοξίας για την οικονομία

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Σε ελεύθερη πτώση το ποσοστό αισιοδοξίας για την οικονομία

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται το ποσοστό αισιοδοξίας των πολιτών για την οικονομία, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, την ώρα που φαίνεται πως η απόφαση για την Αμυγδαλέζα συναντά τη διαφωνία μεγάλου μέρους του εκλογικού σώματος.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 39% εμφανίζεται απαισιόδοξο για το μέλλον, την ώρα που αυτοί που εκφράζουν αισιοδοξία αποτελούν το 27%. Τα αντίστοιχα ποσοστά του Φεβρουαρίου ανέρχονται σε 16% στους απαισιόδοξους και 39% στους αισιόδοξους.

Ικανοποιημένο από τη στρατηγική της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση εμφανίζεται το 56,5% των ερωτηθέντων, ενώ δυσαρεστημένο το 27%. Τον περασμένο μήνα τα ποσοστά ανήλθαν σε 60,5% και 29 αντίστοιχα.

Επιτυχία θεωρεί την παράταση της δανειακής σύμβασης το 60%, ενώ το 19,5% τη θεωρεί αποτυχία. Τα ποσοστά στην έρευνα του Φεβρουαρίου ήταν 56% - 24%.

Ταυτόχρονα, το 63% θεωρεί κακή απόφαση την απελευθέρωση των μεταναστών από την Αμυγδαλέζα, ενώ το 25% την επικροτεί.

Αντίστοιχα, το 49% εκτιμά πως ήταν κακή η φωτογράφηση του Γιάνη Βαρουφάκη στο περιοδικό Paris Match, ενώ το 22% καλή απόφαση.

Το 82% επικροτεί τη σύσταση επιτροπής στη Βουλή για τις πολεμικές αποζημιώσεις και το 15,5% τη θεωρεί κακή επιλογή.

Αναφορικά με την αναζωπυρωμένη συζήτηση στον διεθνή Τύπο για ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, το 43,5% των πολιτών απαντά πως η προοπτική Grexit του προκαλεί «φόβο», ενώ μόλις το 14,5% λέει πως του δημιουργεί «ελπίδα».

Τα ποσοστά στην έρευνα του Φεβρουαρίου ανέρχονται σε 42,5% φόβο και 14,5% ελπίδα.

Παράλληλα, η μεγάλη πλειοψηφία (72,5%) δηλώνει πως συμφωνεί με την πρόσφατη δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη πως η Αθήνα είναι διατεθειμένη να καθυστερήσει την εφαρμογή προεκλογικών υποσχέσεών της για να δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης με τους εταίρους.

Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσκόπηση

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο