Κόντρα ξέσπασε το βράδυ ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τη Ντόρα Μπακογιάννη κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση, λίγες ώρες μετά την αντιπαράθεση της προέδρου της Βουλής με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η κ. Μπακογιάννη επεσήμανε πως κ. Κωνσταντοπούλου δεν ανταποκρίνεται στα καθήκοντά της όπως αυτά περιγράφονται στον κανονισμό της Βουλής.

Όπως υποστήριξε η βουλευτής της ΝΔ, η πρόεδρος της Βουλής αγνόησε το επανειλημμένο γραπτό αίτημά της, που ζητούσε να της δοθεί άδεια για να παρευρεθεί σε διάσκεψη του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην οποία συμμετέχει η Ελλάδα και η ίδια προεδρεύει:

«Ήμουν θεσμικά εν αδίκω γιατί η πρόεδρος της Βουλής αμέλησε να υπογράψει την απόφαση που θα μου επέτρεπε να ψηφίσω με επιστολική ψήφο αν χρειαζόταν στη Βουλή».

«Υπάρχει επιστολή σας με κοινοποίηση και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, με την οποία ζητείτε άδεια εργασίας για προσωπικούς λόγους από τις 11-13 Μαρτίου και από 18-20 Μαρτίου 2015. Ο αποπροσανατολισμός έχει και τα όρια του», της απάντησε η πρόεδρος της Βουλής.

Η κ. Μπακογιάννη συνέχισε την κριτική της προς την πρόεδρο της Βουλής, κατηγορώντας την ότι επιλεκτικά διαβάζει τον κανονισμό της Βουλής για αυτό και ζήτησε, μετά από 75 χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, να παραχωρήσει το γραφείο του στη Βουλή.

Η κ. Μπακογιάννη έκανε λόγο για «στραπάτσο» που έπαθε σήμερα η πρόεδρος της Βουλής και της έφερε, όπως είπε, μεγάλο εκνευρισμό, και πρόσθεσε:

«Ο θεσμικός σας ρόλος είναι συγκεκριμένος. Πρέπει να το έχετε στο μυαλό σας αυτό. Κοιτάξτε να κάνετε τη δουλειά σας όπως πρέπει».

Ακόμα, η κ Μπακογιάννη καταλόγισε ευθύνες στην πρόεδρο της Βουλής για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα συγκροτήσει την επιτροπή πόθεν έσχες και προτιμά, όπως είπε, το ρόλο του Ηρακλή Πουαρώ.

«Αντί να επιτίθεται η πρόεδρος της Βουλής, καλό είναι να ασχοληθεί με το πραγματικό της έργο» είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής της ΝΔ.

Έντονη ήταν η αντίδραση της βουλευτού της ΝΔ, όταν η πρόεδρος της Βουλής, άφησε αιχμές για το «πόθεν έσχες» της.

«Πράγματι η λειτουργία της Επιτροπής "Πόθεν Έσχες" είναι σημαντική, ιδίως για φαινόμενα να ξεχνάνε οι βουλευτές να δηλώνουν ποσά ενός εκατομμυρίου ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Ήταν απρέπεια να αναφερθείτε για το ένα εκατομμύριο. Αυτή η υπόθεση εκδικάστηκε και ομόφωνα τέθηκε στο αρχείο. Ήταν μια ιστορία λάσπης από αυτές που αγαπάει η πρόεδρος της Βουλής», απάντησε η κ. Μπακογιάννη.

«Μια υπόθεση είτε εκδικάζεται, είτε δεν εκδικάζεται και αρχειοθετείται. Δεν μπορεί να εκδικαστεί και να αρχειοθετηθεί», σχολίασε η πρόεδρος της Βουλής.