Συνέχεια στη χθεσινή κόντρα του με τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή που έστειλε προς τα σοδιαλδημοκρατικά κόμματα με την οποία ζητούσε να στηρίξουν την κυβέρνηση της Ελλάδος.

Στο κείμενο έξι σελίδων που απεστάλη στις 19 Φεβρουαρίου, μια ημέρα πριν τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου στο Eurogroup, ο κ. Βενιζέλος κατέληγε ζητώντας για εθνικούς λόγους να βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση. Ανέφερε ότι τους ζητεί για εθνικούς λόγους να βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση και συμπλήρωνε ότι θέλουμε η Ελλάδα να στηριχθεί, να τελειώσει με το πρόγραμμα/μνημόνιο, να περάσει στην προληπτική πιστωτική γραμμή, να δει πρόσθετες παρεμβάσεις που μειώνουν το χρέος, να βελτιωθεί το μακροοικονομικό πλαίσιο, να μειωθεί το επίπεδο των στοχοθετημένων πρωτογενών πλεονασμάτων προκειμένου να υποστηριχτεί η ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας και η απασχόληση.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε επιπλέον ότι οι «"κόκκινες γραμμές" της προηγούμενης κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση έχουν προφανώς υιοθετηθεί από τη νέα κυβέρνηση, διότι η χώρα δεν μπορεί να αντέξει πρόσθετα μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας».

Ο κ. Βενιζέλος καταλήγει στην επιστολή του ότι η ελληνική υπόθεση παρέχει το καλύτερο έδαφος για να εγείρει το PES τα μείζονα ζητήματα της ευρωπαϊκής στρατηγικής, του ευρωπαϊκού μοντέλου για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα, το ευρωπαϊκό κράτος πρόνοιας, τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης κ.α.