Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θα ψάχνει συμβιβασμό κατά τις συζητήσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε μία προσπάθεια να ηρεμήσει την πολεμική ρητορική ανάμεσα στις δύο χώρες μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με το πρακτορείο που επικαλείται γερμανό αξιωματούχο με γνώση του τρόπου σκέψης της καγκελαρίου, η Μέρκελ είναι έτοιμη να διανύσει μακρύ δρόμο ώστε να βρεθεί ένας συμβιβασμός. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο η Μερκελ θα πει στον Τσίπρα, τόσο στη συνάντηση στις Βρυξέλλες σήμερα, όσο και στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχουν στο Βερολίνο να ακολουθήσει τους κανόνες.

Η Μέρκελ, συνεχίζει το πρακτορείο προσπαθεί να φέρει τις συνομιλίες ξανά σε μία σωστή κατεύθυνση και σύμφωνα με τον αξιωματούχο του Βερολίνου, δεν πρόκειται να παραδώσει τελεσίγραφο στον κ. Τσίπρα. «Τα όσα διακινούνται από αυτούς που θέλουν να αναζωπυρώσουν την αντιπαράθεση, είναι ανοησίες» ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος.

Η γερμανίδα καγκελάριος αντιλαμβάνεται τις συναντήσεις με τον Τσίπρα ως μία ευκαιρία να τον γνωρίσει και δεν σκοπεύει να εμπλακεί απευθείας στις λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων, για τις οποίες θεωρεί ότι είναι θέμα της Αθήνας με τους πιστωτές της, συνέχισε η ίδια πηγή.

Σε κάθε περίπτωση, το περιθώριο ελιγμών που έχει, είναι περιορισμένο, λόγω των αντιδράσεων στην ίδια της την Κοινοβουλευτική Ομάδα.