Νέα παρέμβαση της Αριστερής Πρωτοβουλίας του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου με βέλη κατά της κυβέρνησης την οποία χαρακτηρίζει «άτολμη, φοβική, αναποτελεσματική, χωρίς συλλογικότητα, χωρίς σχέδιο εξόδου από την κρίση, απέναντι στις συνθήκες που διαμορφώνουν ακόμα και οι δικές της λανθασμένες πολιτικές».
Η Αριστερή Πρωτοβουλία τονίζει ότι οι εκφραστές του «yes men» πρέπει να τελειώσουν και στο νυν ηγετικό σχήμα να μπει τελεία αφού κρίνεται αναγκαίο να δημιουργηθεί κυβερνητικό σχήμα ικανό να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.

«Η εικόνα της Κυβέρνησης θυμίζει «φτερό» στον άνεμο των πιέσεων των ισχυρών της Ευρώπης και της τρόικα. Ο Πρωθυπουργός οφείλει χωρίς άλλες καθυστερήσεις να ανατρέψει αυτή την εικόνα, αλλάζοντας την ηγετική ομάδα που αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Οφείλει να συγκροτήσει Κυβέρνηση διαχείρισης και εξόδου από την κρίση με έμπειρα, ικανά, αποτελεσματικά στελέχη που έχουν αρχές και ιδεολογία που μπορούν να στηρίξουν σκληρές και αποφασιστικές διαπραγματεύσεις».

«Το μέλλον της χώρας δεν μπορεί να είναι στα χέρια όσων το υποθήκευσαν. Ο καθένας και όλοι μας κρινόμαστε», καταλήγει στη γραπτή του δήλωση ο κ. Παναγιωτακόπουλος.