Η γερμανίδα καγκελάριος 'Ανγκελα Μέρκελ προσανατολίζεται σε... συμβιβασμό στις συζητήσεις που θα έχει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο, υποστηρίζει το Bloomberg σε δημοσίευμά του.

Σκοπός αυτός του συμβιβασμού είναι να καταλαγιάσει την όλο και πιο επιθετική ρητορική μεταξύ των δύο χωρών και να ανακτήσει τον έλεγχο της προσπάθειας να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο γερμανό αξιωματούχο.

Έπειτα από εβδομάδες διαμάχης μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας, η καγκελάριος επιδιώκει τις διαβουλεύσεις τώρα για να επαναφέρει τη συζήτηση σε τροχιά, δήλωσε ο αξιωματούχος, εξηγώντας ότι κάθε αναφορά ότι «θα δώσει τελεσίγραφο στον Τσίπρα είναι καθαρή ανοησία και προπαγανδίζεται από εκείνους που θέλουν να πυροδοτήσουν την αντιπαράθεση».

«Η καγκελάριος θεωρεί τις συναντήσεις με τον έλληνα πρωθυπουργό περισσότερο από μία ευκαιρία να τον γνωρίσει και δεν σχεδιάζει να διαπραγματευθεί απευθείας μαζί του τις λεπτομέρειες του μέλλοντος της Ελλάδας, τις οποίες θεωρεί ότι είναι θέμα μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της. Τα περιθώρια κινήσεων της είναι σε κάθε περίπτωση περιορισμένα από την αντίδραση στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής της ομάδας», επισημαίνει ο αξιωματούχος.