current views are: 1

19 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση08:55

Μέρκελ: Δεν θα υπάρξει λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας ούτε σήμερα ούτε τη Δευτέρα (Βίντεο)

Στην Ελλάδα «μένει ακόμη να διανυθεί ένας πολύ δύσκολος δρόμος» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και επανέλαβε ότι η Αθήνα πρέπει να αντιληφθεί τη βοήθεια που της δίδεται ως υποχρέωση για δημοσιονομική σταθερότητα και μεταρρυθμίσεις.

Δημοσίευση 08:55’
αρθρο-newpost

Στην Ελλάδα «μένει ακόμη να διανυθεί ένας πολύ δύσκολος δρόμος» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και επανέλαβε ότι η Αθήνα πρέπει να αντιληφθεί τη βοήθεια που της δίδεται ως υποχρέωση για δημοσιονομική σταθερότητα και μεταρρυθμίσεις.

Στην Ελλάδα «μένει ακόμη να διανυθεί ένας πολύ δύσκολος δρόμος» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και επανέλαβε ότι η Αθήνα πρέπει να αντιληφθεί τη βοήθεια που της δίδεται ως υποχρέωση για δημοσιονομική σταθερότητα και μεταρρυθμίσεις. Διευκρίνισε δε ότι δεν πρέπει να αναμένονται λύσεις ούτε κατά την αποψινή συνάντηση στις Βρυξέλλες ούτε κατά τη συνάντηση της Δευτέρας στο Βερολίνο, καθώς δεν μπορεί να υποκατασταθεί το Eurogroup και η συμφωνία που έχει συναφθεί εκεί.

Κάλεσα τον Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο και χαίρομαι για την επίσκεψή του. Θα έχουμε χρόνο να μιλήσουμε εκτενώς, ίσως και για να συζητήσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Μέρκελ μιλώντας στο γερμανικό Κοινοβούλιο και επισήμανε ότι «κανείς δεν μπορεί να περιμένει μια λύση για τα προβλήματα της Ελλάδας ήδη σήμερα το βράδυ στις Βρυξέλλες ή τη Δευτέρα το βράδυ» καθώς «λύση των προβλημάτων θα μπορέσει να υπάρξει μόνο στη βάση αυτών που συμφωνήθηκαν από κοινού στο Eurogroup. Καμία συνάντηση σε στενό κύκλο δεν μπορεί και δεν πρόκειται να υποκαταστήσει τη συμφωνία του Eurogroup.

Η Καγκελάριος επισήμανε ότι η Ελλάδα απέχει πολύ από το να αφήσει πίσω της την κρίση και μένει ακόμη να διανύσει έναν πολύ δύσκολο δρόμο. «Είναι και σήμερα εξίσου ξεκάθαρο όπως το 2010, όταν οι Ευρωπαίοι εταίροι έδωσαν στην Ελλάδα με μια μεγάλη πολιτική και οικονομική προσπάθεια το πρώτο πακέτο βοήθειας, μόνο με μια τέτοια μεγάλη προσπάθεια θα μπορέσει αυτό να επιτευχθεί. Μόνο με αυτή την κοινή προσπάθεια ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και της ίδιας ελληνικής προσπάθειας. Μόνο με το να βοηθήσει η μια πλευρά και η άλλη πλευρά να αντιληφθεί αυτήν τη βοήθεια ως υποχρέωση.

Ως υποχρέωση να τακτοποιήσει τον προϋπολογισμό της, να κάνει μεταρρυθμίσεις και να εργαστεί στην κατεύθυνση ώστε κάποια μέρα να μην χρειάζεται πλέον βοήθεια. Μόνο έτσι μπορεί να γίνει. Με το να κάνεις συμφωνίες και όλοι να τις τηρούν» τόνισε η κυρία Μέρκελ και επανέλαβε ότι «αν καταστραφεί το ευρώ, θα καταστραφεί και η Ευρώπη» καθώς, όπως είπε, πρόκειται για κάτι πολύ περισσότερο από ένα νόμισμα. «Είναι μαζί με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς η πιο ισχυρή έκφραση της βούλησής μας να ενώσουμε ειρηνικά τους λαούς της Ευρώπης» σημείωσε και κατέληξε αναφέροντας ότι η Ευρώπη κατάφερε από μια ήπειρος του πολέμου να εξελιχθεί σε ενωμένη Ευρώπη και αυτό επιτεύχθηκε «με δημιουργικότητα και τήρηση των συμφωνιών, κατανόηση και προθυμία για συμβιβασμούς».

Όπως επίσης είπε η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη δεν έχει ακόμα ξεπεραστεί, επομένως όλα τα κράτη μέλη πρέπει να προχωρήσουν σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να γίνουν περισσότερες προσπάθειες, δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια της γερμανικής Βουλής.

Η κυρία Μέρκελ εξέφρασε την ελπίδα να υλοποιηθεί η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της Ε.Ε. και των ΗΠΑ φέτος. 


σχετικα αρθρα