current views are: 4

19 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση09:19

Πνέει τα μένεα ο Τσίπρας εναντίον της Κωνσταντοπούλου

Τα μένεα πνέει ο Αλέξης Τσίπρας εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου μετά το χθεσινό φιάσκο στην Βουλή. 

Δημοσίευση 09:19’
αρθρο-newpost

Τα μένεα πνέει ο Αλέξης Τσίπρας εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου μετά το χθεσινό φιάσκο στην Βουλή. 

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Τα μένεα πνέει ο Αλέξης Τσίπρας εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου μετά το χθεσινό φιάσκο στην Βουλή. Την στιγμή που σύσσωμη η πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου είχε ταχθεί υπέρ του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης ,απόφαση την οποία ήθελε διακαώς ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να την καταθέσει στο σημερινό συμβούλιο κορυφής η Ζωή Κωνσταντοπούλου τίναξε στον αέρα την κοινοβουλευτική διαδικασία. 

Η πρόεδρος της Βουλής επέλεξε και πάλι να κάνει αποδεκτή την θέση της Χρυσής Αυγής– για να υπάρξει ονομαστική ψηφοφορία- προκαλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης που κινούνται στο δημοκρατικό τόξο . Από εκεί λοιπόν που ο πρωθυπουργός υπολόγιζε ότι το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης θα μπορούσε να πάρει έναν πανηγυρικό χαρακτήρα η κυβέρνηση βρέθηκε τελικά να απολογείται για τις πράξεις και τα λεγόμενα της προέδρου της Βουλής. 

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την Ζωή Κωνσταντοπούλου στο γραφείο του και σε ιδιαίτερα έντονο τρόπο της ζήτησε να πάρει πίσω την πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία. Η συζήτηση ανάμεσα τους ήταν τόσο έντονη που όταν η πρόεδρος της Βουλής βγήκε από το γραφείο του πρωθυπουργού ήταν κατακόκκινη και φανερά εκνευρισμένη. 

Οι πληροφορίες ακόμα λένε ότι στην ΝΔ υπήρξε η σκέψη να κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον της προέδρου της Βουλής όμως επικράτησαν πιο πονηρές σκέψεις. Δηλαδή να αφήσουν τον Αλέξη Τσίπρα στο πρόβλημα του το οποίο μοιάζει να είναι άλυτο

Κυβερνητικά στελέχη λένε ότι πλέον ο  πρωθυπουργός  βρίσκεται μπροστά σε ένα σοβαρό πρόβλημα που έχει μάλιστα και ονοματεπώνυμο. Οι διαρκείς αντιπαραθέσεις της με βουλευτές όλων των κομμάτων αλλά και με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ενοχλήσει ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό

Οι ίδιοι άνθρωποι επιμένουν πάντως ότι ο Αλέξης Τσίπρας αντιλαμβάνεται τις ευαισθησίες της προέδρου της Βουλής για την απόλυτη τήρηση των νόμων σε ό,τι αφορά την Χρυσή Αυγή δεν αντιλαμβάνεται ωστόσο την ακαμψία της προέδρου και την άρνηση της να προσαρμοστεί στα γεγονότα. Προσθέτουν δε ότι την συγκεκριμένη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας δίνει μια δύσκολη μάχη με τους δανειστές είναι τουλάχιστον περίεργος ο ρόλος της προέδρου… 

Η αλήθεια είναι ότι όλο το τελευταίο διάστημα έφταναν γκρίνιες στα αυτιά του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την εμμονή της προέδρου για την απόλυτη και αυστηρή εφαρμογή του νόμου σε ότι αφορά την Χρυσή Αυγή ενώ παράλληλα έβλεπε και μια συμπεριφορά μάλλον απαξιωτική προς το πρόσωπο του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός εδώ και ένα μήνα έχει ζητήσει την απόσπαση υπαλλήλου στο γραφείο του την οποία δεν υπογράφει η Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Παράλληλα σχεδόν σε καθημερινή βάση η πρόεδρος της Βουλής έχει διαξιφισμούς με στελέχη της κυβέρνησης όπως για παράδειγμα ο Γιάννης Μπαλάφας και ο Νίκος Φίλης ο οποίος είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Οι κακές γλώσσες λένε ότι η πρόεδρος της Βουλής έχει αποφασίσει να παίξει το δικό της παιχνίδι φτιάχνοντας και δικό της στρατό. Της χρεώνουν μάλιστα ότι θέλει να ηγηθεί τις εσωκομματικής αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρίζουν ότι γι αυτό συχνά πυκνά διαφοροποιείται από τις θέσεις του πρωθυπουργού όπως για παράδειγμα όταν καταψήφισε  μέσα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ την  συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. 

Την ίδια στιγμή πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν μέσα στο κυβερνών κόμμα ότι ενώ η Πρόεδρος θα μπορούσε να παίξει ένα πολύ σημαντικό διακομματικό  ρόλο στην Βουλή αφού και την γνώση έχει και τα προσόντα αναλώνεται σε θέματα που την φθείρουν και δημιουργούν κακή εικόνα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση. 

Για την ιστορία πάντως να πούμε ότι την χθεσινή μέρα ο Αλέξης Τσίπρας πολύ δύσκολα θα την ξεχάσει…. Για να είμαστε ακριβείς μάλλον δεν θα την ξεχάσει ποτέ… Τι μπορεί να σημαίνει τώρα αυτό για την σχέση τους κανείς δεν ξέρει….


σχετικα αρθρα