Μια πρωτοφανή καταγγελία-αποκάλυψη έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή. 
 
Την ερώτηση είχε καταθέσει ο κ. Νίκος Μαυραγάνης, βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και αφορούσε στην ύπαρξη ή μη υποβολή αιτήματος από τις ελληνικές αρχές για τεχνική παράταση του μνημονίου. 
 
Ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης αποκάλυψε πως όταν έλαβε το ερώτημα ζήτησε από τις υπηρεσίες του υπουργείου να βρουν το αντίγραφο της επιστολής. Η απάντηση που έλαβε είναι πως το συγκεκριμένο αντίγραφο δεν υπάρχει, ότι βρίσκεται στο προσωπικό εμπιστευτικό πρωτόκολλο του κ. Χαρδούβελη, το οποίο πήρε μαζί του. «Μου είπαν να τονίσω ότι είναι σύννομη πράξη και ότι εντάσσεται στο προσωπικό πρωτόκολλο ο υπουργός έχει δικαίωμα να το παίρνει μαζί του». 
 
Όπως πρόσθεσε «δεν συμφωνώ σε κάτι τέτοιο για ένα ευνομούμενο κράτος».  
 
«Ζήτησα τη δανειακή σύμβαση. Πήρε 3,5 μέρες για να βρεθεί. Δεν υπήρχε στο υπουργείο Οικονομικών. Τις προάλλες ζήτησα την αρχική και τη μετέπειτα σύμβαση με ΔΝΤ. Αναγκάστηκα να έρθω ο ίδιος σε επαφή με Ουάσινγκτον για να την πάρω», είπε ο κ. Βαρουφάκης
 
«Ο τέως Υπουργός Οικονομικών κ. Χαρδούβελης άφησε ένα απόλυτο κενό και πήρε μαζί του έγγραφα και στοιχεία. Υπόσχομαι ότι όταν αποχωρήσω εγώ θα αφήσω στη διάθεση του επόμενου υπουργού, όλα τα απαραίτητα έγγραφα και εργαλεία», υπογράμμισε. 
 
Κατέληξε δε πως «δεν θα εγκαλέσω τον κ. Χαρδούβελη όμως αλλά θα έρθει νομοθετική ρύθμιση που θα εμποδίζει τέτοιες καταστάσεις».