«Λαλίστατο και 'αδιάβαστο'» χαρακτήρισε τον υπουργό Οικονομικών ο Γιάννης Κουτσούκος, με αφορμή την καταγγελία που έκανε ο Γιάνης Βαρουφάκης στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε:

Όπως είπε σήμερα το πρωί στη Βουλή, (απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Μαυραγάνη) δεν «βρίσκει» την επιστολή του προκατόχου του ενώ αναζητούσε επί πολλές ημέρες την Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης. Ο κ. Βαρουφάκης δεν είχε παρά να αναζητήσει το ΦΕΚ Α΄270 (24.12.2014) Ν.4316 ώστε να διαπιστώσει τις αναφορές στις αποφάσεις του Eurogroup στις 8.12.2014 και στην επιστολή του προκατόχου του, στις 9.12.2014, ενώ θα αρκούσαν μόλις λίγα λεπτά για να βρει την Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης που είναι αναρτημένη από την αρχική της μορφή με όλες τις μεταβολές που έχει υποστεί στην ιστοσελίδα της Βουλής. Τονίζουμε τα παραπάνω για να μη δημιουργούνται για μια ακόμα φορά φτηνές εντυπώσεις.

«Σήμερα όμως εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία και δεν γνωρίζει κανείς βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου αλλά και κανένας Έλληνας πολίτης, είναι το τι υπέγραψε ο κ. Βαρουφάκης στις 20.2.2015 στο Eurogroup. Περιμένουμε και απαιτούμε να καταθέσει τα σχετικά έγγραφα στη Βουλή», κατέληξε ο κ. Κουτσούκος.