Επίθεση στην Πρόεδρο της Βουλής και τον υπουργό Οικονομικών εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Οι Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ, η κυρία βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η Βουλή δεν μπορεί να λειτουργήσει με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τη δράση της οποίας χαρακτήρισε «τεράστιο θεσμικό πρόβλημα». 

«Προεδρεύει και δημιουργεί προβλήματα», πρόσθεσε η κυρία Μπακογιάννη και υπογράμμισε:

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης προσπάθησε να οδηγήσει τη διαδικασία στα άκρα. Αν παίζαμε το παιχνίδι της χθες, κατά το ήμισυ η Βουλή θα το είχε ψηφίσει, το οποίο θα αποδυνάμωνε τη διαπραγματευτική θέση του κ. Τσίπρα.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ακόμη ότι η Πρόεδρος της Βουλής «υπηρετεί αλλότρια συμφέροντα, έχει τη δική της προσωπική ατζέντα και τους δικούς της στόχους, που δεν υπηρετούν ούτε τη Βουλή, ούτε το κόμμα της». Παράλληλα, όπως είπε, η στάση της κυρίας Κωνσταντοπούλου με τη Χρυσή Αυγή προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

«Η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν έχει το δικαίωμα, ως Πρόεδρος της Βουλής, να κάνει την επαναστάτρια και να μιλάει σαν βουλευτής και να κάνει επιθέσεις», είπε και εμφανίστηκε μετανιωμένη που την ψήφισε:

Επειδή είμαι καλοπροαίρετος άνθρωπος, πίστευα ότι σε αυτή τη χώρα χρειαζόμαστε εθνική συνεννόηση. Ο πρόεδρος της Βουλής ενώνει. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει. Μπορεί να υπάρξει και μομφή κατά της Προέδρου. Οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλές φορές στα όριά τους

«Η κυρία Κωνσταντοπούλου αυτή τη στιγμή είναι ένα τεράστιο θεσμικό πρόβλημα για τη λειτουργία της Βουλής. Κάνει 100% αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ», επεσήμανε.

Όσον αφορά στον Γιάνη Βαρουφάκη, η κυρία Μπακογιάννη είπε:

Εξελίσσεται στον μεγαλύτερο showman της Ευρώπης. Δεν είναι ώρα για lifestyle, αλλά είναι ώρα για σκληρή και ουσιαστική διαπραγμάτευση, με βάση τη συμφωνία που έκανε.

«Θα ντρεπόμουν να βάλω την υπογραφή μου κάτω από μια συμφωνία δημιουργικής ασάφειας», υπογράμμισε.

Αναφερόμενη στην καταγγελία του κ. Βαρουφάκη στη Βουλή, σημείωσε ότι «οι συμφωνίες είναι όλες στο Διαδίκτυο και μπορεί να τις βρει». 

Για την επταμερή συνάντηση δήλωσε ότι ελπίζει να έχει καλό αποτέλεσμα και τόνισε:

Πάντα φταίνε και οι δύο. Εκείνοι έπρεπε να δείξουν κατανόηση και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει την αερολογία και να μπει στο συγκεκριμένο. Ας τα κάνει αυτά που δεσμεύτηκε ο κ. Βαρουφάκης, γιατί η Ελλάδα χρειάζεται ρευστότητα τώρα. 

«Γίνεται μια προσπάθεια εθνικού στρουθοκαμηλισμού, αλλά υπάρχουν κάποιες αλήθειες που πρέπει να λεχθούν», πρόσθεσε. 

Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ακόμη ότι ανησυχεί για το μέλλον της χώρας, ενώ όπως επεσήμανε «το χειρότερο είναι η απώλεια ελέγχου». 

Επίσης, ανέφερε πως οι ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν να δουν τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, γιατί «οι επιμέρους διαπραγματεύσεις έχουν στερήσει τη σοβαρότητα από την εικόνα της χώρας». 

Όπως υπογράμμισε η ίδια χαρακτήρισε «θέατρο» την εικόνα κυνηγητού με τους τεχνοκράτες στα υπόγεια των ξενοδοχείων. 

Παράλληλα, η κυρία Μπακογιάννη δήλωσε πως η τρίτη δανειακή σύμβαση είναι μαθηματικώς βέβαιη. «Η ανευθυνότητα περισσεύει στη χώρα, Έχουμε πολιτικά τις πιο τρελές στιγμές». 

Αναφορικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης και την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι είναι «αδιανόητο, επειδή η ελληνικό πολιτεία είναι ανίκανη να έχει ένα αξιοπρεπές νοσοκομείο φυλακών». 

«Δεν μπορούμε να έχουμε ανοχή στη βία και την τρομοκρατία», κατέληξε.