Να εξειδικεύσει την επιστολή Βαρουφάκη για τις μεταρρυθμίσεις που δεσμεύτηκε η κυβέρνηση, καθώς και να θέσει το πρόβλημα του χρηματοδοτικού κενού, θα επιδιώξει στην αποψινή επταμερή συνάντηση στις Βρυξέλλες, ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με δηλώσεις του Γιώργου Σταθάκη.

Μιλώντας στον Real fm, ο υπουργός Οικονομίας περιέγραψε τους άξονες που θα θέσει ο Αλέξης Τσίπρας στις συνομιλίες που θα έχει το βράδυ με την Άνγκελα Μέρκελ και τους κ.κ. Τουσκ, Ολάντ, Γιουνκέρ, Ντράγκι και Ντάισελμπλουμ. 

«Η ουσία του πράγματος είναι η εξειδίκευση – αυτό είναι το βασικό πλαίσιο, με το οποίο προσεγγίζουμε τη σημερινή συνάντηση. Η υλοποίηση της απόφασης της 20ης Φεβρουαρίου μέσα από ένα πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση ως βάση για να προχωρήσουμε, συν το πρόβλημα της χρηματοδότησης, καθώς και η διαδικασία που θα πορευτούμε από τώρα μέχρι το τέλος Απριλίου, και φυσικά μέχρι τον Ιούνιο που θα υπάρξει μια οριστική συμφωνία- πλαίσιο. Αυτά τα τρία πράγματα θα  θέσει ο Αλέξης Τσίπρας, με αυτά θα υπάρξει προσέγγιση». 

Ωστόσο, εκτίμησε ότι σήμερα δεν θα τεθούν αριθμοί στο τραπέζι, σημειώνοντας ότι η συνάντηση έχει σαφή πολιτικό χαρακτήρα και πρέπει να υπάρξει μια πολιτική συμφωνία:

«Το λέω εν πλήρη γνώσει αυτό, γιατί η τεχνική διαδικασία, εμφάνισε πολλές δυσκολίες που δεν εκπορεύονται από το τεχνικό κομμάτι αυτό καθ΄εαυτό , αλλά την έλλειψη πολιτικής βούλησης να είναι σαφές να φτάσουμε στη συμφωνία όπως θέλουμε. Πρέπει να ξεμπλοκάρει η αρρυθμία που εμφανίστηκε το προηγούμενο διάστημα». 

Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης  αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρυφή ατζέντα, τονίοζντας ότι η πολιτική του κόμματός του είναι σταθερά εδώ και τρία χρόνια, προσανατολισμένη στην παραμονή της χώρας στο ευρώ. «Θα έλεγα αδιαπραγμάτευτα» τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών και Ναυτιλίας.

Και συμπλήρωσε:

Η βασική στρατηγική είναι αυτή που σήμερα υλοποιεί η κυβέρνηση, η ανάγκη δηλαδή, να υπάρχει μια έξοδος από την μνημονιακή πολιτική και ένα πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα εφαρμοστεί η πολιτική της κυβέρνησης, την οποία ψήφισε ο ελληνικός λαός.

Αλλαγή πολιτικής εντός του ευρώ, αυτό ήταν το μήνυμα, σταθερά, εδώ και τρία χρόνια. Προφανώς υπάρχουν εντός του ΣΥΡΙΖΑ απόψεις που θα έβλεπαν θετικά την αλλαγή νομίσματος. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν φλέρταρε ποτέ με αυτήν την ιδέα. Τρία χρόνια συνεχιζόμενα, τώρα που είμαστε κυβέρνηση ένας λόγος παραπάνω, δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα. Αυτή είναι η κατεύθυνση και εκεί θα καταλήξουμε».