Επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στον Real Fm, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε:

Το νομοσχέδιο του κ. Κατρούγκαλου θα το καταψηφίσουμε και με τα δυο χέρια.  Όλα τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ βρήκαν θέση σ΄ αυτό το νομοσχέδιο.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «ο κ. Κατρούγκαλος είναι ο καλύτερος φίλος της ΑΔΕΔΥ».

»Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας την εικόνα που επικρατούσε στο παρελθόν στη Δημόσια Διοίκηση, όταν καμία υπόθεση δεν εκδικαζόταν επειδή οι συνδικαλιστές τα έκαναν πλακάκια με όλους του επίορκους δημοσίους υπαλλήλους», σημείωσε και πρόσθεσε πως «ο κ. Κατρούγκαλος αναστέλλει τον έλεγχο για τα μαϊμού πιστοποιητικά γιατί θέλει να είναι αρεστός και κλείνει το μάτι στους συνδικαλιστές».

Ακόμη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ εκτίμησε ότι «είμαστε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση γιατί υπάρχει απώλεια εμπιστοσύνης από όλες τις πλευρές. Η Κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη σε μια προεκλογική ρητορική από την οποία δεν μπορεί να πάρει εύκολα αποστάσεις κατά συνέπεια η υλοποίηση της συμφωνίας που υπέγραψε καθίσταται ολοένα και πιο δύσκολη.

«Η κατάσταση στην πραγματική οικονομία έχει χειροτερέψει απότομα. Βρισκόμαστε σε μια ιδιότυπη παράλυση η οποία για την πραγματική οικονομία έχει τεράστιο κόστος», τόνισε.

Ειδικότερα υποστήριξε ότι «υπάρχει μεγάλη κρίση ρευστότητας, πλήρης ανακοπή των επενδυτικών δραστηριοτήτων και αν δεν δοθεί λύση στο πολιτικό πρόβλημα της χώρας, τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα». 

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης, προέτρεψε την κυβέρνηση «να εγκαταλείψει τους ερασιτεχνισμούς και την πολιτική που έχει μοναδικό γνώμονα το εγχώριο ακροατήριο, πρέπει να στρωθεί στη δουλειά και να ασχοληθεί με τις λεπτομέρειες της εφαρμοσμένης πολιτικής». 

«Η Κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη σε ένα στρατηγικό αδιέξοδο. Ούτε μπροστά μπορεί να πάει και να υλοποιήσει τη συμφωνία, ούτε, ελπίζω τουλάχιστον, επιδιώκει τη ρήξη με τους πιστωτές», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.