Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος 

Τα όσα έγιναν και γίνονται σχεδόν καθημερινά στη Βουλή έχουν εξοργίσει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Πιστεύουν πως η κυρία Κωνσταντοπούλου έχει προσωπική ατζέντα, ακόμη και εναντίον του Αλέξη Τσίπρα.  

Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν πως η πρόεδρος της Βουλής είναι ωρολογιακή βόμβα η οποία ανά πάσα στιγμή θα εκραγεί και θα προκαλέσει πολλά προβλήματα όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στη χώρα. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν αποφασίσει να πιέσουν την κυβέρνηση δια της κυρίας Κωνσταντοπούλου για την οποία εκτιμούν πως είναι πολύ κοντά στο να κάνει το μεγάλο λάθος. Έτσι, το επόμενο διάστημα από το ΠΑΣΟΚ έχουν αποφασίσει να μην αφήνουν να πέφτει κάτω τίποτα που να αφορά την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου. Επίσης έχουν αποφασίσει να απαντούν αμέσως στις προκλήσεις, όπως τις χαρακτηρίζουν της προέδρου της Βουλής.

Το δεύτερο πρόσωπο στο οποίο εστιάζουν την κριτική τους είναι ο υπουργός των Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Κατά το ΠΑΣΟΚ ο κύριος Βαρουφάκης αυτή την στιγμή μπορεί να είναι και το βασικότερο πρόβλημα του κυρίου Τσίπρα. Ο υπουργός των Οικονομικών δίνει συνεχείς συνεντεύξεις τις οποίες από τη Χαριλάου Τρικούπη αποδίδουν στην προσπάθεια αυτοπροβολής του κυρίου Βαρουφάκη. Του χρεώνουν πολλά λάθη αλλά και ανυπαρξία διαπραγμάτευσης, ενώ τον κατηγορούν και για μη αίσθηση της πραγματικότητας

Στο ΠΑΣΟΚ παρατηρούν τα όσα αναφέρουν μέσα του εξωτερικού αλλά και παράγοντες οι οποίοι έρχονται σε επαφή με τον κύριο Βαρουφάκη. Οι ερωτήσεις προς τον υπουργό των Οικονομικών θα είναι συνεχείς και πιστεύουν πως το δίδυμο Κωνσταντοπούλου-Βαρουφάκη θα προκαλέσει δυσεπίλυτα προβλήματα στον Αλέξη Τσίπρα.