«Οι συναντήσεις που θα έχει ο  Πρωθυπουργός σήμερα στις Βρυξέλλες και τη Δευτέρα στο Βερολίνο θα κρίνουν σε σημαντικό βαθμό την τύχη της χώρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το «Ποτάμι».

Σύμφωνα με το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, «δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτές τις διαπραγματεύσεις με την πλάτη στον τοίχο γιατί η κυβέρνηση κατάφερε να μείνει χωρίς συμμάχους τη στιγμή μάλιστα που κάποιοι στη Γερμανία αλλά και σε άλλες χώρες, κυρίως του βορρά, πυροδοτούν σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Σενάρια, που δυστυχώς, καλοβλέπουν και κάποιοι άφρονες στην Αθήνα».

Όπως λέει το «Ποτάμι», 

Ο κ. Τσίπρας- έστω και τώρα- έχει την ιστορική ευκαιρία να διασφαλίσει την πορεία της χώρας στην ευρωζώνη. Δεν μπορεί στο όνομα εσωκομματικών και ενδοκυβερνητικών εκβιασμών να θυσιάσει τον στρατηγικό προσανατολισμό της Ελλάδας και το μέλλον των πολιτών της. Και επειδή ο Πρωθυπουργός επικαλείται διαρκώς τη λαϊκή εντολή, του επαναλαμβάνουμε ότι ο λαός ψήφισε υπέρ μιας σκληρής διαπραγμάτευσης αλλά και υπέρ μιας συμφωνίας με τους εταίρους, που δε θα θέτει με κανέναν τρόπο σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην Ευρώπη.