Έντονα δυσαρεστημένος είναι ο βέλγος πρωθυπουργός, Σαρλ Μισέλ, για το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκε στην επταμερή σύσκεψη για την Ελλάδα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Ο βέλγος πρωθυπουργός, προσερχόμενος στη Σύνοδο δήλωσε «θυμωμένος» τονίζοντας ότι «δεν μπορούν Γαλλία και Γερμανία να διαπραγματεύονται με την Ελλάδα για λογαριασμό του Βελγίου».

   
«Πιστεύω ότι η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί πρόβλημα και το είπα στο υπουργείο Εξωτερικών, που το διαβίβασε στον πρόεδρο της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ χθες το βράδυ» δήλωσε νωρίτερα, σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα «Le Soir».

Ο ίδιος δήλωσε αποφασισμένος να προβάλει τις αντιρρήσεις του στη Σύνοδο κορυφής της ΕΕ, επισημαίνοντας σύμφωνα με την εφημερίδα, τα εξής:

Η κατάσταση της Ελλάδας ενδιαφέρει πολλές χώρες, πρόκειται για ευρωπαϊκή υπόθεση. Υπήρχαν άλλες πιθανές λύσεις: Π.χ. μία συνάντηση με τους τέσσερεις προέδρους (της Επιτροπής, του Συμβουλίου, του Eurogroup και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας), που θα έκαναν στη συνέχεια λεπτομερή αναφορά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Η μέθοδος που υιοθετήθηκε δεν φαίνεται αποτελεσματική, δημιουργεί ένα πρόβλημα.

Η Soir σχολίασε ακόμα ότι ο κ. Μισέλ δεν είναι ο μόνος δυσαρεστημένος ηγέτης...