Σφοδρή επίθεση εναντίον των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών και του πρωθυπουργού εξαπολύει ο Θεόδωρος Φορτσάκης.

Με αφορμή την πρόσκληση των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών στον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να μιλήσει ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και Τομεάρχης Παιδείας του κόμματος υπογραμμίζει ότι «μόνο επί χούντας είχε ο δικτάτορας βεβηλώσει το βήμα της Αίθουσας Τελετών».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Φορτσάκη:

Με θλίψη παρακολουθούµε το κατάντηµα του µεγαλύτερου πανεπιστηµίου της Χώρας, του εµβληµατικού Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών. Οι πρυτανικές αρχές, αφού επί τετραήµερο, κατά παράβαση των καθηκόντων τους, αδιαφόρησαν για τη κατάληψη της Νοµικής Σχολής και ανέχθηκαν την καταστροφική παρουσία των παρανόµων καταληψιών µέχρι να αποφασίσουν οι ίδιοι να αποχωρήσουν, τώρα, κατά παράβαση της µεγάλης παράδοσης του Πανεπιστηµίου Αθηνών, αλλά και κάθε πανεπιστηµιακής δεοντολογίας, προσκάλεσαν ως οµιλητή για την πανηγυρική τελετή της 25ης Μαρτίου στη Μεγάλη Αίθουσα τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα. Στη σηµαντική αυτή τελετή πάντοτε καλείται ο Πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας, ως το ανώτατο εθνικό και θεσµικό σύµβολο, ενώ ο πανηγυρικός εκφωνείται από αναγνωρισµένο καθηγητή, ιστορικό, ο οποίος τώρα παραµερίστηκε, παρότι του είχε αρχικά ανατεθεί να οµιλήσει. Μόνον επί Χούντας είχε ο δικτάτορας βεβηλώσει το βήµα της Αίθουσας Τελετών. Η υποβάθµιση του πανεπιστηµίου σε βήµα πολιτικής εξυπηρέτησης οδηγεί µοιραία στην περαιτέρω απαξίωσή του. Ας µην επιτρέψουν οι πρυτανικές αρχές στη µικροπολιτική σκοπιµότητα να εξανεµίσει ό,τι έχει αποµείνει από την αξιοπρέπειά τους. Εκτός και αν αποφάσισαν να συνοδεύσουν στην συνέχεια τον κ. Πρωθυπουργό στην πλατεία Συντάγµατος και σύρουν µαζί του τον χορό µε τις µουσικές του κ. Υπουργού Εθνικής Άµυνας…