Να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξει συμφωνία το ταχύτερο, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

«Εξήγησα στους άλλους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ότι η χώρα βουλιάζει στην αβεβαιότητα. Ό,τι καταφέραμε μέσα σε δυόμισι χρόνια, δηλαδή πλεονάσματα και ανάπτυξη, τώρα κινδυνεύουν να χαθούν. Χάνεται χρόνος σε συζητήσεις που αφορούν επικοινωνιακή διαχείριση και όχι την πραγματικότητα της οικονομίας. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι ζήτησε να πέσουν οι τόνοι της ρητορικής από όλες τις πλευρές και το ταχύτερο να βρεθεί μία συμφωνία. Όπως σημείωσε, επανέλαβε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση σε κάθε θετικό βήμα και ότι θα σταθεί αντίθετος σε ό,τι θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι ζήτησε να δουλέψουν όλοι και να βρεθεί καθαρή λύση το ταχύτερο. Όπως ανέφερε, ο χρόνος που περνάει αυξάνει τον λογαριασμό, μεγαλώνει τους κινδύνους, χάνονται θέσεις εργασίας, έσοδα και επενδύσεις και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για αμφισημίες και ασάφειες για επικοινωνιακά παιχνίδια από κανέναν.

Και κατέληξε:

Θα κάνω το παν για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και να μείνει στην Ευρώπη. Αυτή είναι η αποστολή, αυτό πιστεύω και αυτό οφείλω να κάνω.

Νωρίτερα, πριν από την έναρξη των εργασιών, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «αν και δεν είναι στην ατζέντα, θα μιλήσω με τους συναδέλφους μου για την ανάγκη να διασφαλιστεί το ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας. Αυτή είναι η αποστολή μου και είμαι πλήρως αφοσιωμένος σε αυτήν».

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε κατ'ιδίαν συναντήσεις στο πλαίσιο της Συνόδου του ΕΛΚ, με τους πρωθυπουργούς της Φινλανδίας, της Ουγγαρίας, καθώς επίσης με την  Άνγκελα Μέρκελ, τον Μαριάνο Ραχόι και τον Έντα Κένι της Ιρλανδίας. Συναντήθηκε, επίσης, με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ