current views are: 3

19 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση16:48

Οι τρεις άξονες του Τσίπρα στο ραντεβού Κορυφής

Η αποψινή επταμερής συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους ισχυρούς της διαπραγμάτευσης στο επίκεντρο της κυβέρνησης.

Δημοσίευση 16:48’
αρθρο-newpost

Η αποψινή επταμερής συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους ισχυρούς της διαπραγμάτευσης στο επίκεντρο της κυβέρνησης.

Αποστολή στις Βρυξέλλες, Ελένη Καλογεροπούλου

Η αποψινή επταμερής συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους ισχυρούς της διαπραγμάτευσης (Μέρκελ, Ντράγκι, Γιουνκέρ, Ντάισελμπλουμ, Ολάντ, Τουσκ) βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ελληνικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες στο ραντεβού Κορυφής, ο Πρωθυπουργός 
θα ζητήσει να επιβεβαιωθεί η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, ενώ θα επιδιώξει να αποσαφηνιστούν κάποια ζητήματα από το πακέτο των ελληνικών μεταρρυθμίσεων. 

Η ελληνική πλευρά προσέρχεται στη συνάντηση με συγκεκριμένο πακέτο μεταρρυθμίσεων, καθώς και με το σχέδιο των κινήσεων που θα πρέπει να κάνει το αμέσως επόμενο διάστημα, δηλαδή μέχρι τις 20 Απριλίου.

Ο κ. Τσίπρας  θα θέσει στο τραπέζι της συνάντησης το ζήτημα της ρευστότητας και της χρηματοδότηση, ενώ θα καταθέσει και τις δυνατότητες οι οποίες υπάρχουν, για να αντιμεπωπιστεί το πρόβλημα. Το σχέδιο θα περιλαμβα΄νει, σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις άξονες:

  • Αύξηση της έκδοσης εντόκων γραμματίων
  • Αγορά από την ΕΚΤ τίτλων των ελληνικών τραπεζών 
  • Να δοθούν στη χώρα μας τα 1,9 δισ. ευρώ από τα ελληνικά ομόλογα

Η ελληνική πλευρά αναμένεται να ξεκαθαρίσει ότι με κανέναν τρόπο δεν πρόκειται να δεχθεί την ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης, από τη στιγμή που δεν υπάρχει μέσα στη συμφωνία της 20ης Φεβουραρίου.

Συναργάτες του πρωθυπουργού ξεκαθαρίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα έχει καμία άλλη συνάντηση, πριν από την επταμερή. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι δεν υπάρξει ούτε τριμερής ούτε κατ’ ιδίαν με Μέρκελ και Ολάντ, αφού η ελληνική πλευρά «ουδέποτε ζήτησε κάτι τέτοιο». 


σχετικα αρθρα