Παρέμβαση για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα έκανε ο Πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, κατά την ομιλία του πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τόνισε ότι στην Ελλάδα υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και επισήμανε την ανάγκη εξεύρεσης κονδυλίων για την αντιμετώπισή της.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τη στιγμή εκείνη ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε το λόγο για να επισημάνει το πόσο αντιφατικό είναι «από τη μια να δέχεσαι ότι υπάρχει ανθρωπιστική κρίση –στο κορυφαίο θεσμό της Ευρώπης- και από την άλλη, όταν προσπαθείς να διασώσεις την κοινωνία και ψηφίζεις στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, να σε κατηγορούν για μονομερή ενέργεια».

Ο Πρωθυπουργός τόνισε:

Υπάρχει αντίθεση ανάμεσα σε πολιτικό επίπεδο, στο οποίο αναζητείται λύση, και σε εκπροσώπους θεσμών που σηκώνουν κόκκινες κάρτες. Αυτή η αντίθεση πρέπει να αρθεί.

Στο πλαίσιο της πολιτικής λύσης την οποία επιδιώκει η Αθήνα, ο κ. Τσίπρας εξήγησε ότι αυτή η αντίθεση είναι που δεν αφήνει την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου να προχωρήσει, ενώ οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι αυτός είναι ο λόγος που ζήτησε τη σημερινή συνάντηση, για την οποία δεσμεύθηκε ότι θα ενημερώσει όλο το Σώμα, αύριο Παρασκευή.

Ο  έλληνας Πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι ζήτησε τη συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση, εκτιμώντας ότι θα έχει και χαρακτήρα προκαταρκτικής συζήτησης, προκειμένου να ανιχνευθούν κοινοί τόποι και διαφωνίες.

Επίσης, συμφώνησε με τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας που νωρίτερα είχε τονίσει ότι το μεγαλύτερο θέμα σήμερα είναι η Ελλάδα, καθώς έχει μεγάλες επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία.