Υπέρ της ψήφισης του νόμου για την ανθρωπιστική κρίση τάχθηκε ο Μάρτιν Σουλτς, σε παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών. 

«Είναι πολύ λογικό που η Ελλάδα πέρασε μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση» τόνισε ο κ.Σουλτς, απορρίπτοντας έτσι το βέτο Κοστέλλο και το χαρακτηρισμό των  ανθρωπιστικών μέτρων, ως μονομερή ενέργεια. 

Κατά την ενδιάμεση συνέντευξη Τύπου της Συνόδου Κορυφής, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είπε:

Η κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο προσπαθούν να διασφαλίσουν στέγαση για φτωχούς συνταξιούχους. Δεν βλέπω τι πρόβλημα υπάρχει σε αυτό. Δεν βλέπω τι πρόβλημα υπάρχει με τα σχολικά γεύματα, για παράδειγμα. 

Γνωρίζουμε ότι πολλοί μαθητές στην Ελλάδα προέρχονται από οικογένειες που δεν έχουν τα οικονομικά μέσα για να παράσχουν στα παιδιά τους επαρκή σίτιση και τα σχολικά γεύματα αποτελούν το μόνο πλήρες γεύμα που λαμβάνουν σε καθημερινή βάση και δε βλέπω γιατί αυτό δε θα έπρεπε να εφαρμοστεί. Πρόκειται για απόφαση που υιοθετήθηκε χθες από το ελληνικό Κοινοβούλιο. 

Λίγο αργότερα, στην συνέντευξη Τύπου παραχώρησε, εξέφρασε την ελπίδα ότι τις προσεχείς ημέρες, ενδεχομένως και απόψε, θα υπάρξει λύση επί της ερμηνείας των αποφάσεων του Eurogroup για την Ελλάδα.
 
O κ. Σουλτς υπογράμμισε την ανάγκη τήρησης των δεσμεύσεων από την πλευρά της Αθήνας, αλλά παράλληλα εξέφρασε τη στήριξή του στις πρωτοβουλίες των ελληνικών αρχών για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Ο πρόεδρος της Ευρωβουλής επέμεινε ότι θα πρέπει να υπάρξει σεβασμός των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί από τη σημερινή αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες, όπως σημείωσε, δεν μπορούν να αθετούνται μετά από ένα εκλογικό αποτέλεσμα.
 
Αναφερόμενος στην επταμερή συνάντηση για την Ελλάδα, εξέφρασε την άποψη ότι μπορεί να είναι χρήσιμη αν συμβάλλει στην επίλυση των παρερμηνειών που υπάρχουν επί της απόφασης του Eurogroup.

Tέλος, υπογράμμισε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις και οι ξένες επενδύσεις σε μια χώρα δεν θα πρέπει να θέτουν εν αμφιβόλω θέματα εθνικής κυριαρχίας.