Μηνύματα προς την Ελλάδα ενόψει των δύσκολων διαπραγματεύσεων έστειλε ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Μιλώντας κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, παρότι στήριξε την Ελλάδα στις ενέργειές της για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, τόνισε πως δεν υπάρχει χρόνος και ζήτησε από την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της:

«Την ίδια στιγμή όμως πρέπει να υπενθυμίσουμε στην ελληνική κυβέρνηση πως πρέπει να είναι προετοιμασμένη να συνεργαστεί για να καταφέρει η χώρα να δημιουργήσει τις συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη. Δεν γίνεται κάθε φορά που εκλέγεται μια νέα κυβέρνηση όλες οι δεσμεύσεις της προηγούμενης, αν και δύσκολες, θα καταργούνται. Αυτό θα προκαλέσει καταστροφή. Στο Eurogroup πρέπει να βρούμε τρόπους έτσι ώστε να επιτευχθεί η απαραίτητη σαφήνεια σχετικά με τις ερμηνείες της συμφωνίας».

Κάλεσε εξάλλου την κυβέρνηση να σταματήσει να σταματήσει να συζητάει την ερμηνεία των κανόνων και να σταματήσει τους υψηλούς τόνους προς τη γερμανική κυβέρνηση:

«Οι πολιτικοί έχουν χρέος να τους προστατέψουν (σ.σ. τους πολίτες) και υπάρχει χώρος να το πράξουν, αν η ελληνική κυβέρνηση σταματήσει να συζητάει ακόμα την ερμηνεία των κανόνων που διέπουν το πρόγραμμα και σταματήσει επίσης την ιδεολογικά τρεφόμενη, αντι-γερμανική της στάση μέσω του Τύπου».

Αναφέρθηκε εξάλλου και στις ιδιωτικοποιήσεις λέγοντας πως η ελληνική οικονομία χρειάζεται άμεση εισροή κεφαλαίων, και τόνισε πως δεν θα πρέπει να θέτουν εν αμφιβόλω θέματα εθνικής κυριαρχίας.