Ψηφίστηκε εν μέσω αντιπαραθέσεων στις Επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις.

Υπέρ ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι  ΑΝΕΛ, το ΠΑΣΟΚ και τη Χρυσή Αυγή.

Η ΝΔ δια του εισηγητή της κ. Βεσυρόπουλου δήλωσε πως διάκειται θετικά στο νομοσχέδιο και θα το υπερψηφίσει, εφόσον όμως η κυβέρνηση λάβει υπόψη της μια σειρά ενστάσεων (κυρίως αυτές που αφορούν την ανεξαρτησία της φορολογικής δικαιοσύνης), το Ποτάμι επιφυλάχθηκε, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε πως δεν πρόκειται να υπερψηφίσει επί της αρχής.

Αντιπαράθεση σημειώθηκε για το άρθρο 21 του νομοσχεδίου, για την πάταξη του φαινομένου των «τριγωνικών συναλλαγών» των επιχειρήσεων.

Από πλευράς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι κ.κ. Α. Γεωργιάδης και Β. Κεγκέρογλου, προκάλεσαν την κυβέρνηση να φέρει ρύθμιση που να αναιρεί τροπολογία της προηγούμενης κυβέρνησης, με την οποία σβήνονταν επιβληθέντα πρόστιμα ύψους 1,2 δισ. ευρώ και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε χαρακτηρίσει τότε «σκάνδαλο».

«Εγώ θεωρώ ορθή την προηγούμενη ρύθμιση, και θεωρώ ότι όσα λέτε, περί σκανδάλου, είναι ψευδή» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης. «Θα αποδείξω όμως, ότι όσα λέτε περί σκανδάλου, είναι ψευδή, γιατί αυτή τη ρύθμιση κύριε Στρατούλη - και βάζουμε και ένα στοίχημα - δεν θα τη φέρετε και όλοι καταλαβαίνουμε και γιατί δεν θα τη φέρετε» συμπλήρωσε.

«Δηλαδή, τι ξέρει ο κ. Γεωργιάδης; Ποιοί υπαγόρευσαν την τροπολογία;» απάντησε ο Δημήτρης Στρατούλης και πρόσθεσε:

«Και έχει την εντύπωση πως με τον ίδιο τρόπο μπορεί να υπαγορεύουν τι θα ψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, που στηρίζουν την αριστερή και αντιμνημονιακή κυβέρνηση; Είναι πολύ γελασμένοι εάν το νομίζουν αυτό. Ούτε προεκλογικούς αγώνες μας έχουν στηρίξει, ούτε μίζες σε στελέχη μας και στα κόμματά μας έχουν δώσει και δεν μας κρατάει κανείς από αυτούς».

Από πλευράς της, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, εξέφρασε την πεποίθηση πως η ρύθμιση για τις 100 δόσεις θα τύχει μεγάλης απήχησης και ανέφερε πως γνωρίζει πολλούς που ήθελαν να ενταχθούν στην προηγούμενη ρύθμιση, αλλά δεν μπορούσαν γιατί είχε «πολλές δικλείδες ασφαλείας». Με νομοτεχνική δε, βελτίωση, προσέθεσε στους δικαιούχους της ρύθμισης, και τους οφειλέτες των ΟΤΑ, πρώτου και δεύτερου βαθμού, καθώς και εκείνους που οφείλουν εισφορές σε χρήμα και γη.

Σήμερα το νομοσχέδιο εισάγεται στην ολομέλεια όπου και αναμένεται να ολοκληρωθεί η ψήφισή του το βράδυ.