Τσίπρας: Δεν θα εφαρμόσουμε υφεσιακά μέτρα ούτε το μέιλ Χαρδούβελη

Τσίπρας: Δεν θα εφαρμόσουμε υφεσιακά μέτρα ούτε το μέιλ Χαρδούβελη

«Ξαναβάλαμε τη συμφωνία σε ράγες» τόνισε σε σύντομη δήλωσή του μετά την επταμερή συνάντηση για το ελληνικό ζήτημα που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Όπως επεσήμανε «επιβεβαιώσαμε εκ νέου την πρόθεσή μας να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες». Κυρίως, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, όλες οι πλευρές επαναβεβαίωσαν την κοινή ανάγνωση της απόφασης του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου. Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι είναι σαφές πως η Ελλάδα δεν έχει την υποχρέωση να υλοποιήσει υφεσιακά μέτρα, δηλαδή την πέμπτη αξιολόγηση και το «μέιλ Χαρδούβελη».

«Αντίθετα η Ελλάδα θα υλοποιήσει τις δικές της διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Υπήρξε επανεπιβεβαίωση ώστε να εργαστούμε όλοι μαζί για να αποκατασταθεί η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας το συντομότερο δυνατό» σημείωσε ο πρωθυπουργός, που ανακοίνωσε παράλληλα πως ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ θα κινήσει ευρωπαϊκά προγράμματα  για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Σημείωσε, πάντως, πως το ύψος του ποσού αυτού θα το ανακοινώσει ο κ. Γιούνκερ μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής αύριο. «Ξαναβάλαμε στις ράγες τη διαδικασία, γιατί με ευθύνη κάποιων είχε εκτροχιαστεί», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο