«Ξαναβάλαμε τη συμφωνία σε ράγες» τόνισε σε σύντομη δήλωσή του μετά την επταμερή συνάντηση για το ελληνικό ζήτημα που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Όπως επεσήμανε «επιβεβαιώσαμε εκ νέου την πρόθεσή μας να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες». Κυρίως, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, όλες οι πλευρές επαναβεβαίωσαν την κοινή ανάγνωση της απόφασης του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου. Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι είναι σαφές πως η Ελλάδα δεν έχει την υποχρέωση να υλοποιήσει υφεσιακά μέτρα, δηλαδή την πέμπτη αξιολόγηση και το «μέιλ Χαρδούβελη».

«Αντίθετα η Ελλάδα θα υλοποιήσει τις δικές της διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Υπήρξε επανεπιβεβαίωση ώστε να εργαστούμε όλοι μαζί για να αποκατασταθεί η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας το συντομότερο δυνατό» σημείωσε ο πρωθυπουργός, που ανακοίνωσε παράλληλα πως ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ θα κινήσει ευρωπαϊκά προγράμματα  για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Σημείωσε, πάντως, πως το ύψος του ποσού αυτού θα το ανακοινώσει ο κ. Γιούνκερ μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής αύριο. «Ξαναβάλαμε στις ράγες τη διαδικασία, γιατί με ευθύνη κάποιων είχε εκτροχιαστεί», κατέληξε ο πρωθυπουργός.