«Είναι θέμα ημερών να εφαρμοστεί η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις Βαρουφάκη», είπε από τις Βρυξέλλες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Μιλώντας στον Γιώργο Παπαδάκη είπε πως χθες ξεκαθαρίστηκε ότι οι θεσμοί δεν έχουν την απαίτηση από την Ελλάδα να εφαρμόσει το μέιλ Χαρδούβελη, ενώ απαντώντας σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις είπε πως «αυτό που θέλουμε είναι, κάποιες από αυτές τις μεταρρυθμίσεις, που σχετίζονται με το φορολογικό, τη διαφθορά, τη γραφειοκρατία, κτλ. να τις καταθέσουμε άμεσα, με χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή τους». 

Σχετικά με τις καθυστερήσεις που υπήρξαν μέχρι τώρα στο θέμα της εφαρμογής της Συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου είναι «επειδή υπήρξε αμφισημία στην ανάγνωσή της».

Επίσης όπως τόνισε ξεκαθαρίστηκε στη χθεσινή συνάντηση, ότι η εφαρμογή του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης δεν συνιστά μονομερή ενέργεια.

Σημείωσε ως θετικό ότι οι συζητήσεις διήρκησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, κάτι που σημαίνει ότι «τα ζητήματα που θέτει η Ελλάδα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».