«Η υπομονή των εταίρων για την Ελλάδα εξαντλείται» αναφέρει η Deutsche Welle, σχολιάζοντας τη χθεσινή επταμερή συνάντηση στις Βρυξέλλες.

Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πιο απομονωμένος από ποτέ, υπογραμμίζοντας ότι «ο Έλληνας Πρωθυπουργός πέτυχε τη διοργάνωση μίας μίνι συνόδου με στόχο την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας». 

Όπως επισημαίνε, «η ελληνική κυβέρνηση συχνά δρούσε εσωπολιτικά σαν να είχε να αντιμετωπίσει στη μάχη της κατά της πολιτικής λιτότητας, αποκλειστικά και μόνο τη Γερμανία. Φυσικά αυτό δεν ίσχυε ποτέ. Στη Φινλανδία, την Ολλανδία, την Αυστρία, αλλά και σε άλλες χώρες το αίσθημα κατανόησης βαθμιαία εξαντλείται. Το αργότερο μετά την έκτακτη συνάντηση στις Βρυξέλλες φάνηκε πόσο απομονωμένη είναι πραγματικά η Αθήνα».

Και καταλήγει:

Κανείς σε επίπεδο κυβερνήσεων δεν υπερασπίζεται σήμερα τον Τσίπρα. Όλοι επιμένουν ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρηθούν. Ας ελπίσουμε ότι ο Τσίπρας έχει επιτέλους αντιληφθεί ότι δεν κάνει προόδους με την τακτική που ακολούθησε έως τώρα. Αν ακόμη και τώρα δεν παρουσιάσει έργο, η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να βοηθηθεί.