Ανοιχτό το ενδεχόμενο μετάθεσης στο μέλλον ορισμένων από τις εξαγγελίες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στα Παραπολιτικά fm.

Σε ερώτηση αν θα υπάρξουν κάποιες από τις εξαγγελίες που, στο πλαίσιο της χθεσινής συμφωνίας, θα τροποποιηθούν ή θα αποσυρθούν, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε:

Δεν το αρνιέμαι αυτό. Διαφορετικά τι διαπραγμάτευση θα ήταν αυτή; Απλώς έχουμε μερικές κόκκινες γραμμές που είναι η ουσία της πολιτικής μας και εδώ είμαστε ανυποχώρητοι (αν μας πουν π.χ. να πάρουμε πίσω το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση θα πούμε όχι).

Αν μας πουν να αλλάξουμε περιφερειακά πράγματα θα διαπραγματευτούμε  με δύο τρόπους: Μπορούμε να αλλάξουμε μερικά πράγματα, μπορούμε να μεταθέσουμε μερικά πράγματα, μπορούμε να μεταθέσουμε χρονικά μερικά πράγματα που βρίσκονται στην ουσία της πολιτικής μας, αλλά να τα αρνηθούμε τελείως δεν γίνεται

Σε ερώτηση αν χρειαστεί να γίνουν τροποποιήσεις στις δικές του εξαγγελίες, μεταξύ των οποίων και τη ματαίωση των προσλήψεων των απολυμένων του δημοσίου τόνισε:

Ως προς το δικό μας νομοσχέδιο δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο θέμα που θα χρειαστεί μετάθεση. Αυτή είναι η προσωπική μου αντίληψη τώρα.