«Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου είναι αγνό Μνημόνιο», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε:

Εάν ο Τσίπρας αποφασίσει σοβαρά στη ζωή του να εφαρμόσει το Μνημόνιο και να τελειώνουμε, τότε εγώ δεν έχω πρόβλημα, να τον χειροκροτήσω και δημοσίως.

Ωστόσο, διευκρίνισε πως «εάν τώρα μου λες, να πω μπράβο στο να επαναπροσλάβει 40.000 δημοσίους υπαλλήλους, στο να ξανά ανοίξει την ΕΡΤ και να βάλει χαράτσια, στο να αυξήσει τους φόρους, όχι. Δεν θα πω μπράβο, δεν γίνεται αυτό.

Όσον αφορά στη στάση της ΝΔ, αν έρθει στη Βουλή συμφωνία ή πακέτο μέτρων, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε:

Όχι, μέτρα δεν θα ψηφίσει. Γιατί ο κ. Τσίπρας, επειδή έχει μείνει η οικονομία δύο μήνες στο ψυγείο, έχει αυξήσει την τρύπα και άρα θα πρέπει να πάρει μεγαλύτερα μέτρα. Τα μέτρα πού θα πάρει ο κ. Τσίπρας θα είναι το mail Χαρδούβελη επί τρία. Το mail Χαρδούβελη θα το βλέπετε μετά από λίγο καιρό και θα κλαίτε με νοσταλγία!

Ακόμη, πρόσθεσε:

Να ψάξουν αλλού! Τα μέτρα μόνοι τους, όλα οι ΣΥΡΙΖΑίοι και οι Καμμένοι, ένα-ένα, να τους βλέπω, να τους χαίρομαι, να τους χειροκροτώ. Όλο το Μνημόνιο ο Καμμένος κι όλα τα Μνημόνια ο Τσίπρας, δεν τελειώνει η ζωή αν πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα. Θα πέσει η κυβέρνηση αν δεν έχουν πλειοψηφία στη Βουλή, όταν μια κυβέρνηση χάνει τη δεδηλωμένη, πέφτει. Μετά ξανα-ξεκινάει η δημοκρατία από την αρχή.

Εξαπολύοντας επίθεση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «ο μόνος σίγουρος που θα ψηφίσει όλα τα μνημονιακά μέτρα είναι ο κ. Καμμένος” εκτίμησε ο βουλευτής της ΝΔ, και περιέγραψε ότι “ο κ. Καμμένος την καρέκλα της Εθνικής Αμύνης δεν την αφήνει που να τον δέρνουνε! Όταν θα έρθει η ώρα να φύγει, θα την πάρει σπίτι του!».

Αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ανέφερε:

Δεν στέκεται ο κ. Βαρουφάκης πια. Δηλαδή, απορώ πώς δεν το βλέπει ο κ. Τσίπρας. Δεν στέκεται. Πήρα στις υπηρεσίες οικονομικών και είπα «ρε παιδιά, συγγνώμη, σας ζήτησε ο υπουργός σας τη σύμβαση και δεν του τη δώσατε;» και είπαν «όχι, δεν μας τη ζήτησε σήμερα το πρωί». Ο κ. Βαρουφάκης δεν μπορεί να παραμείνει σε αυτή τη θέση, δεν στέκεται πια. Δεν μπορεί να σταθεί. Δεν είναι πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε πρόβλημα για την κυβέρνηση. Είναι πρόβλημα για τη χώρα.