current views are: 1

20 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση13:36

Ήσυχος: Δεν είναι λύση οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να βελτιώσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Kommersant.

Δημοσίευση 13:36’
αρθρο-newpost

Την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να βελτιώσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Kommersant.

Την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να βελτιώσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος.

Μιλώντας στην ρωσική εφημερίδα Kommersant ο αναπληρωτής ΥΠΕΘΑ επεσήμανε πως τόσο πριν, όσο και μετά τις εκλογές η Ελλάδα δηλώνει ότι οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας δεν είναι οδός για την επίλυση των προβλημάτων. Όπως επεσήμανε τη στάση αυτή συμμερίζονται η Ουγγαρία, η Κύπρος, η Φινλανδία, η Σλοβακία και ορισμένες ακόμη χώρες.

Τόνισε ωστόσο πως το βέτο δεν είναι κάτι «που μπορεί εύκολα να τεθεί επί τάπητος», και πρόσθεσε πως «προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη λύση, να καθησυχάσουμε εκείνους που πιστεύουν ότι η στρατιωτική αντιπαράθεση και η ενίσχυση των κυρώσεων είναι ο μόνος τρόπος επίλυσης του προβλήματος».

Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα επιδιώκει την ακύρωση των ρωσικών αντίμετρων γιατί «με αυτό τον τρόπο θα δείξουμε τον δρόμο σε όλους τους Ευρωπαίους εταίρους. Ειδικά σε εκείνους, που βρίσκονται στην περιφέρεια και υποφέρουν από τα οικονομικά προβλήματα. Αν η Ευρώπη θέλει να βρει μια διέξοδο από τη μαύρη τρύπα της λιτότητας, θα πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο της ομαλοποίησης των σχέσεων με τη Ρωσία. Θέλουμε να εργαστούμε πάνω σε αυτό. Αυτή είναι η στρατηγική μας».

Αναφερόμενος στις διεκδικήσεις έναντι της Γερμανίας, ο αναπληρωτής ΥΠΕΘΑ είπε ότι δεν υπάρχει τίποτα κοινό με το θέμα του χρέους της Ελλάδας και τόνισε:

«Πρόκειται για την ιστορική μνήμη, χρέος και ηθικό ζήτημα. Στα χέρια μας βρίσκονται έγγραφα από τα Εθνικά Αρχεία των ΗΠΑ, περισσότερες από 400 χιλιάδες σελίδες, με πληροφορίες για τη ναζιστική κατοχή στην Ελλάδα, την περίοδο 1941-1944. Έχουμε σοβαρές αποδείξεις για το τι συνέβαινε στη χώρα. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν δημοσιευθεί, αλλά σκοπεύουμε να ανοίξουμε τα αρχεία αυτά».


σχετικα αρθρα