Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Να προχωρήσει άμεσα σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους προκειμένου να δοθεί ανάσα στην ελληνική οικονομία η οποία βρίσκεται «στο σημείο μηδέν», ζήτησε από την κυβέρνηση ο Σταύρος Θεοδωράκης. 

Κατά την τοποθέτησή του από το βήμα της βουλής στη συζήτηση για τις 100 δόσεις, ο επικεφαλής του Ποταμιού, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα που επικρατεί στη χώρα, σημειώνοντας ότι το κόμμα του θα σταθεί αρωγός σε αυτή τη προσπάθεια. 

Ο κ. Θεοδωράκης ήταν ιδιαίτερα καυστικός απέναντι στους χειρισμούς της κυβέρνησης, κατηγόρησε τους υπουργούς για τον τρόπο που λειτουργούν, κάνοντας μάλιστα λόγο για βερμπαλισμούς.

«Η συνέχιση αυτής της πολιτικής μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο μεγάλο αδιέξοδο.  Ήδη το κράτος μένει από ρευστότητα και το τραπεζικό σύστημα είναι σχεδόν νεκρό. Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός δεν έχει κανένα δικαίωμα να οδηγήσει τη χώρα σε μια, δήθεν ηρωική, συντριβή», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Άσκησε δε δριμεία κριτική για τη νέα ελληνογερμανική κόντρα με αφορμή τις αποζημιώσεις (εμμέσως) λέγοντας πως η νέα βεντέτα ενισχύει τις θέσεις των γερμανικών κύκλων που επιδιώκουν την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. 

Τέλος ζήτησε να προχωρήσει άμεσα τις μεταρρυθμίσεις και πρότεινε τη συγκρότηση συνολικό σχέδιο που θα ρυθμίζει τα κόκκινα δάνεια- κυρίως των επιχειρήσεων-με τη δημιουργία νέου φορέα.