Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει από το βράδυ του Σαββάτου η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκη Ομήρου.

Πρόκεται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη της Πρέδρου της Βουλής εκτός Ελλάδας. Η κυρία Κωνσταντοπούλου θα συνοδεύεται από το Διευθυντή του Πολιτικού της Γραφείου, Ανδρέα Γκουγκουλή και τον Επιστημονικό της Συνεργάτη, Αδάμο Ζαχαριάδη.

Κατά την παραμονή της στην Κύπρο, η κυρία Κωνσταντοπούλου θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’ και θα έχει χωριστή συνάντηση τον πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, ο οποίος θα παραθέσει επίσης επίσημο δείπνο προς τιμή της.

Η πρόεδρος της ελληνικής Βουλής θα έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, τον υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη και το δήμαρχο Λευκωσίας, Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη. Θα επισκεφθεί δε τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός στην Λευκωσία, συνοδευόμενη από την αντιδήμαρχο Ελένη Λουκαϊδου.