Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Δύο ειδών παρεμβάσεις ετοιμάζει ο Αντώνης Σαμαράς το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Η πρώτη αφορά την οικονομία και τις πολιτικές εξελίξεις που, όπως υποστηρίζουν στη ΝΔ, θα λάβουν χώρα πολύ πριν τον Ιούνιο, και η δεύτερη παρέμβαση αφορά στα εσωκομματικά.

Στο εσωκομματικό πεδίο ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από την απροθυμία των στελεχών ολόκληρης της περιφέρειας για συμμετοχή στα νέα όργανα αλλά και στην συζήτηση που έχει ανοίξει ενόψει της εθνικής συνδιάσκεψης. Αυτό γίνεται ακόμη πιο εμφανές από το γεγονός ότι δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα καμία περιοδεία του Αντώνη Σαμαρά παρά τον σχεδιασμό που έχει ήδη προχωρήσει. Η δυσαρέσκεια Σαμαρά έχει μεταφερθεί και στον γραμματέα του κόμματος και στο επικοινωνιακό επιτελείο αλλά και στους βουλευτές της περιφέρειας που η ηγεσία της ΝΔ θα ήθελε να έχουν ήδη κινητοποιήσει τις τοπικές οργανώσεις εν όψει εθνικής συνδιάσκεψης.

Ο δεύτερος άξονας στον οποίο θα κινηθεί ο κ Σαμαράς είναι η οικονομία και η επίθεση στην κυβέρνηση. Η ηγετική ομάδα της Συγγρού έχει ήδη καταλήξει σε τρία πιθανά σενάρια τα οποία θα ενισχύει με τις παρεμβάσεις του ο πρώην πρωθυπουργός.

Το πρώτο σενάριο έχει να κάνει με ενδεχόμενη γρήγορη κατάρρευση της κυβέρνησης. Σε αυτήν την περίπτωση η ΝΔ οφείλει να είναι έτοιμη να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο ακόμη και στην στήριξη ενός άλλου πρωθυπουργού και κυβέρνησης που θα προκύψει από την παρούσα βουλή χωρίς εκλογές.

Το δεύτερο σενάριο είναι η αδυναμία της κυβέρνησης να περάσει νομοσχέδια που θα έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους στη Bουλή .Και αυτό γιατί τότε θα επιβεβαιώσει την «κωλοτούμπα» ή αλλιώς την στροφή στον ρεαλισμό, κάτι που θα προκαλέσει έντονες διαφωνίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης που θα οδηγήσουν σε ρήξη. Μπροστά στο ενδεχόμενο της ακυβερνησίας στη ΝΔ εκτιμούν ότι η μόνη διέξοδος του κ. Τσίπρα θα είναι τότε οι εκλογές. Μάλιστα θεωρούν ότι γι αυτόν τον λόγο αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν ευθέως λόγο για δημοψήφισμα ώστε να προετοιμάσουν το έδαφος για προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία.

Το τρίτο σενάριο είναι η κυβέρνηση να οδηγηθεί σε πλήρη ρήξη με τους εταίρους και να «παίξει» δυνατά το χαρτί των δύο εχθρών.
Δηλαδή εξωτερικό εχθρό τους «κακούς» εταίρους που πιέζουν σε τέτοιο βαθμό την κυβέρνηση που την οδηγούν μαθηματικά εκτός ευρώ και εσωτερικό εχθρό την ΝΔ που δεν «διαπραγματεύτηκε» και που επιθυμεί επιστροφή στα μνημόνια.

Και για τα τρία σενάρια ο Αντώνης Σαμαράς θα κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι «εμπαίζει» τον ελληνικό λαό και ότι οδηγεί τη χώρα σε περιπέτειες παρόμοιες με το 2010. Πληροφορίες του newpost αναφέρουν ότι ο κ.Σαμαράς θα έχει δύο παρεμβάσεις, μέσω συνεντεύξεων, το Σαββατοκύριακο,ενώ προετοιμάζεται η πρώτη του ομιλία σε αμιγώς κομματικό ακροατήριο στην Αθήνα.