Αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου άφησε σήμερα ο Θόδωρος Πάγκαλος κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ 105,8. Σε ερώτημα για το αν τίθεται θέμα πολιτικής διεύθυνσης- θέμα που έθεσε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Άμυνας, ο κ. Πάγκαλος τόνισε εύγλωττα: «Τι θα πει πολιτική διεύθυνση; Ποιος άλλος θα μπορούσε να υπάρχει; Μια κυβέρνηση αποφασίζουμε και διατάζουμε; Εάν κάποιος θέλει να πει ότι ο πρωθυπουργός δεν ασκεί ικανοποιητικά τα καθήκοντά του, ας το πει»


Δεν παρέλειψε φυσικά να συγκρίνει τη σημερινή κυβέρνηση με τις προηγούμενες: «Έχω κάνει σε άλλες δύο κυβερνήσεις, στην κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου και στη κυβέρνηση Σημίτη. Για διαφορετικούς λόγους ο κάθε πρωθυπουργός λειτουργούσε με διαφορετικό τρόπο, είχε το δικό του στιλ και η κάθε κυβέρνηση λειτουργούσε διαφορετικά από ότι η σημερινή».

 

Με αφορμή το Ζάππειο 2 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εμφανίστηκε θετικός απέναντι στις όποιες προτάσεις προκύψουν από τον Αντώνη Σαμαρά. «Αν προκύψει κάτι θετικό από το Ζάππειο θα το υιοθετήσουμε» διευκρίνισε.

 

Σταθερός στις απόψεις του ο κ. Πάγκαλος επέμεινε στο επίμαχο «μαζί τα φάγαμε» αναφερόμενος τότε στους δημοσίους υπαλλήλους. Εξήγησε μάλιστα ότι όλοι ανεξαιρέτως τα φάγαμε μαζί, αφού και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στην πλειοψηφία τους εξαπατούσαν το κράτος μέσω της φοροδιαφυγής.

 

Σχετικά με τα κοινωνικά ζητήματα και την επικαιρότητα ο κ. Πάγκαλος άσκησε δριμεία κριτική κατά της αστυνομίας λέγοντας ότι «η αστυνομία εμφανίζει μια πρωτοφανή ανεκτικότητα και μαλθακότητα απέναντι σε προκλήσεις», ενώ αναφορικά με το μεταναστευτικό πρόβλημα σχολίασε ότι οποιοσδήποτε παράνομος μετανάστης πρέπει να επιστρέφει στη χώρα του και όχι στην Τουρκία που αποτελεί τον ενδιάμεσο σταθμό.