Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Δριμεία επίθεση στους τεχνοκράτες των θεσμών, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο υπουργός Οικονομικών τους κατηγόρησε ως υπεύθυνους για την καθυστέρηση στην εφαρμογή της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, παρά την απόφαση της επταμερούς και την προσπάθεια του Πρωθυπουργού να πέσουν οι τόνοι της διαπραγμάτευσης.

Ο υπουργός των Οικονομικών, είπε ανοιχτά ότι η καθυστέρηση που υπάρχει στην υλοποίηση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου οφείλεται σε τεχνοκράτες των θεσμών και όχι στην ελληνική κυβέρνηση. «Υπάρχουν κάποιοι ασκούμενοι μάγοι που θα ήθελαν να επιστρέψουμε στην κατάσταση που εκείνοι νομοθετούν», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και πρόσθεσε:

Με τα νομοσχέδια μετατρέπουμε τη δημιουργική ασάφεια σε δημιουργική σαφήνεια, παρά τους μικρομεσαίους τεχνοκράτες που αντιδρούν γιατί νομίζουν ότι μπορούν να προαγάγουν τον καριερισμό τους στα δημόσια φόρα.

«Ο λόγος που υπήρχε καθυστέρηση δεν είναι ότι η κυβέρνηση ολιγώρησε. Είναι ότι κάποιοι θέλησαν να ανατρέψουν τη λογική της 20ης Φεβρουαρίου και να επιστρέψουμε στην πέμπτη αναθεώρηση. Αυτό που πετύχαμε είναι, να έχουμε το δικαίωμα να είμαστε οι ιδιοκτήτες του μεταρρυθμιστικού μας προγράμματος», δήλωσε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι το υπουργείο περιμένει ακόμα από τα τεχνικά κλιμάκια να ενημερώσουν για το ποια στοιχεία θέλουν.

Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται για τις κατά καιρούς δηλώσεις του, ο υπουργός προκάλεσε να του υποδείξουν συγκεκριμένες αναφορές που έχει κάνει, οι οποίες να αποκλίνουν από το δημόσιο συμφέρον. « Η χλεύη και η κακεντρέχεια εκείνων που δεν θέλουν να έχουμε άποψη για το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα, μας δίνει δύναμη», πρόσθεσε.