Ανθρώπους που γνωρίζει πολλά χρόνια και εμπιστεύεται έχει επιλέξει για τη στελέχωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας ο Προκόπης ΠαυλόπουλοςΜε όλους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν, στα διάφορα υπουργεία που κατά καιρούς έχει αναλάβει.
 
Κι ένα πρόσωπο - «κλειδί», η ιδιαιτέρα γραμματέας του, ο άνθρωπος που θα παίξει νευραλγικό ρόλο λόγω της σχέσης της με τον σημερινό πρόεδρο.
 
Ο «στενός πυρήνας» των συνεργατών του Προέδρου
 
Η ιδιαιτέρα γραμματέας του Προκόπη Παυλόπουλου, με την οποία... «μιλούν με τα μάτια», όπως λένε όσοι γνωρίζουν την κυρία Ελεονώρα Βλάϊκου- θα τον ακολουθήσει πρώτη στο Προεδρικό Μέγαρο. Η κ. Βλάϊκου συνεργάζεται, άλλωστε, με τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας από το 1989, όταν εκείνος ήταν εκπρόσωπος της Οικουμενικής Κυβέρνησης Ζολώτα. Οι δυο τους συνεργάζονται πολύ καλά και «έχουν εξαιρετική χημεία». Ο Πρόεδρος βασίζεται πάνω της, όχι μόνο για να φέρει εις πέρας τις αμέτρητες τυπικές διαδικασίες του πρωτοκόλλου αλλά και για να παίξει το ρόλο του διαύλου επικοινωνίας με τους υπόλοιπους συνεργάτες, με τους οποίους, βεβαίως, επίσης γνωρίζεται και ο ίδιος πολύ καλά από το παρελθόν.
 
Γενικός γραμματέας της Προεδρίας αναλαμβάνει ο πρέσβης επί τιμή και τέως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών  Γιώργος Γεννηματάς. Εχει εξαιρετικές σχέσεις με τον Πέτρο Μολυβιάτη αλλά και τον νυν υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. 
Κατά την μακρόχρονη διαδρομή του στο διπλωματικό Σώμα, ο κ. Γεννηματάς υπηρέτησε σε πολλές θέσεις εσωτερικού και εξωτερικού: Υπήρξε πρέσβης στη Δαμασκό και τη Λισσαβόνα, επιτετραμμένος της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι, πρεσβευτής - σύμβουλος στη Μόσχα ενώ αφυπηρέτησε από την θέση του πρέσβη της χώρας μας στην Αγκυρα. Από το 2001 έως και 2005 εκτέλεσε τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντού Πολιτικών Υποθέσεων και Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών.
 
Νομικός Σύμβουλος θα αναλάβει-τον Ιούνιο, όταν θα λήξει η θητεία του στο ΣΤΕ,- ο σημερινός πρόεδρος του του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Σωτήρης Ρίζος. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ'όπου αποφοίτησε το 1971. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης και ειδικεύτηκε στο Συνταγματικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο διατελώντας συνεργάτης του Ινστιτούτου Max - Planck. Το 2001 παρακολούθησε τις εργασίες του Ομοσπονδιακού Διοικητικού Δικαστηρίου στο Βερολίνο. Το 1975 εισήλθε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ως Εισηγητής, το 1981 προήχθηε σε Πάρεδρο και το 1992 σε Σύμβουλο Επικρατείας. Το 2005 προήχθη σε αντιπρόεδρο του ΣτΕ αναλαμβάνοντας αρχικά την προεδρία του Α΄ και Γ΄ τμήματος και εν συνεχεία του Δ΄ τμήματος. Τον Αύγουστο του 2013 διορίστηκε Πρόεδρος του Συμβουλίο Επικρατείας διαδεχόμενος τον Κώστα Μενουδάκο.
 
Το «χρίσμα» της επικεφαλής των Δημοσίων Σχέσεων λαμβάνει η κόρη του πρώην υπουργού Πέτρου Μολυβιάτη, η Λώρα Μολυβιάτη.
 
Η στελέχωση του Προεδρικού Μεγάρου
 
Ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Βασίλης Ανδρονόπουλος, θα παίξει τον ρόλο του «προσωπάρχη» του Προεδρικού Μεγάρου. Θα στελεχώσει τη θέση του ειδικού γραμματέα για διοικητικά θέματα  και από τα χέρια του θα περνάνε όλα όσα έχουν σχέση με το ανθρώπινο δυναμικό. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον εμπιστεύεται «με κλειστά μάτια»- άλλωστε ο Βασίλης Ανδρονόπουλος έχει χαρακτηριστεί ως «ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος της χώρας».
 
Επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου θα είναι μια έμπειρη διπλωμάτης με εξαιρετικές ικανότητες, η κυρία Κατερίνα Κόϊκα.
 
Ο πτέραρχος Πρεζεράκος τίθεται επικεφαλής του στρατιωτικού γραφείου της Προεδρίας και ο ταξίαρχος Δημήτρης Κρίκας επικεφαλής της ασφάλειας του Προέδρου.
 
Με τους δημοσιογράφους θα μιλάει ο Κώστας Μελισσόπουλος, ο οποίος ήδη εκτελεί χρέη προϊσταμένου του γραφείου τύπου.