«Η δική μας κόκκινη γραμμή είναι το πρόγραμμά μας, για να τεθεί η χώρα σε νέα αναπτυξιακή προοδευτική τροχιά, με βαθύ αναπτυξιακό και κοινωνικό περιεχόμενο», δηλώνει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας  σε συνέντευξή στην εφημερίδα «Επένδυση» και επισημαίνει ότι τα κατεστημένα κέντρα της Ευρώπης δεν θα καταφέρουν να σταματήσουν το ζωντανό προοδευτικό πείραμα που ξεκίνησε στη χώρα μας, με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια η τοποθέτηση αυτή έρχεται- για μια ακόμη φορά- σε αντίθεση με την... γραμμή Μαξίμου και Βαρουφάκη ότι «μπορούμε να αναστείλουμε την εφαρμογή ορισμένων προεκλογικών μας υποσχέσεων, ώστε να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη με τους εταίρους και δανειστές». 

Την ίδια ώρα ότι, σε οριακό σημείο έχει ήδη φτάσει ο στραγγαλισμός της ελληνικής οικονομίας, είπε επίσης ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, κάνοντας λόγο για πρωτοφανή νεοαποικιακό εκβιασμό που ασκείται σε βάρος μιας μικρής χώρας, μόνο και μόνο επειδή η Κυβέρνησή της αντιστέκεται και δεν ακολουθεί νεοφιλελεύθερα μονεταριστικά δόγματα.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να υλοποιηθούν με καθυστέρηση ορισμένες προεκλογικές  εξαγγελίες της κυβέρνησης λόγω των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, ο κ. Λαφαζάνης ξεκαθαρίζει ότι οι προγραμματικές δεσμεύσεις αποτελούν ενιαίο προοδευτικό και συνεκτικό σύνολο, του οποίου «οι ψηφίδες δεν μπορούν να αφαιρεθούν, ούτε να μετατοπίζονται  αυθαίρετα».

Ο κ. Λαφαζάνης επαναλαμβάνει ότι οι Δημόσιες επιχειρήσεις στο χώρο της Ενέργειας δεν θα ιδιωτικοποιηθούν αλλά θα ανασυγκροτηθούν υπό δημόσιο έλεγχο, για το λιμάνι του Πειραιά τονίζει ότι «δεν έχει αλλάξει η θέση μας ενάντια στην πώλησή του», ξεκαθαρίζει ότι ο ΟΣΕ επίσης δεν πωλείται, ενώ αναφέρει ότι η Κυβέρνηση θα επανεξετάσει σε βάθος την ιδιωτικοποίηση στων 14 αεροδρομίων προκειμένου να διαφυλάξει τη δημόσια περιουσία και το δημόσιο συμφέρον.

Τέλος, προαναγγέλλει ότι στο αμέσως επόμενο Νομοσχέδιο που θα προωθηθεί στη Βουλή θα κατατεθεί και η ρύθμιση για την ακύρωση των πρόσφατων απαράδεκτων αυξήσεων στο ΕΤΜΕΑΡ που αποφάσισε η ΡΑΕ σε συμπαιγνία με την προηγούμενη Κυβέρνηση, ενώ το Υπουργείο θα καταθέσει άμεσα και τις τελικές του προτάσεις προκειμένου να υπάρξουν  εύλογα και δίκαια αντισταθμιστικά οφέλη για τη χώρα μας από τη διέλευση του αγωγού Φυσικού Αερίου TAP.